Blogi

Aurinko Kuu – Venus Pallas

lähettänyt Jatta Jäänummi 15.5.2018 klo 2.48   [ 15.5.2018 klo 2.56 päivitetty ]

Tiistaina 15.5.2018 Uranus siirtyy Venuksen hallitsemaan Härän merkkiin, jossa myös Auringon ja Kuun yhtymä eli uusikuu sijaitsee. Tämä yhtymä tekee semisekstiiliä Venus - Pallas -yhtymälle Kaksosissa sekä kolmiota Pluto - Mars -yhtymälle Kauriissa.

Härän merkissä yksilön toiminta ja tunteet ovat yleensä jumiutuneet perinteiseen malliin pitää kiinni siitä, joka on tuttua ja turvallista – usein jo lapsuudessa opittua. Esimerkiksi työ ei koskaan saanut olla hauskaa, vaan sen eteen tuli raataa otsa hiessä ja kädet rakoilla auktoriteetteja kunnioittaen, olivatpa vanhempien käskyt kuinka päättömiä tahansa.  Vanhemmilla sukupolvilla oli aina valta-asema nuorempiaan kohtaan – perheissä, työelämässä ja kouluissa. Mitään ei saanut kyseenalaistaa, vaan kaikki tehtiin niin kuin esivalta käski. Usein myös omien vanhempien vaikutus jopa hengen tasolta saattaa olla niin voimakas, ettei yksilö uskalla tehdä minkäänlaisia muutoksia omassa elämässään.

Aikuisena yksilö voi uskotella itselleen, että näin on hyvä jatkaa – tutusti ja turvallisesti kuulematta ollenkaan sisäistä kelloaan, joka suorastaan huutaa, että on aika toimia omista tuntemuksistaan, arvomaailmasta ja kokemuksistaan käsin itsen parhaaksi. Jos teet jatkuvasti omaa sisäistä viisauttasi vastaan, niin miten voit toimia ja palvella muita ihmisiä sydämelläsi – et mitenkään! Mikä itsellesi on hyväksi, se tekee yleensä hyvää myös muillekin.

Luovu siis kaikesta turhasta, joka ei palvele enää sinua ja samalla järjestät tilaa puhtaammalle energialle, uusille malleille ja vapauden tunteelle elämässäsi. Tämä ei todellakaan tarkoita kirjaimellisesti kaikkea elämässäsi, vaan luovu ylimääräisestä ja tarpeettomasta, jotka tukkivat sinun energiakenttäsi. Aloita ihan pienistä asioista, ja kun huomaat helpotuksen tunteen ahdistuksen sijaan, niin siitä tiedät, että olet tehnyt sillä hetkellä oikean ratkaisun. Seuraavan kerran, kun ahdistus iskee, niin tee seuraava pieni muutos ja katso, miten se vaikuttaa sinuun. Poistuuko ahdistus – jos häviää, niin kiitä taas itseäsi, että onnistuit raivaustehtävässäsi.

Venus edustaa rakkauden lisäksi arvoja elämässämme. Ja omaan arvomaailmaan tutustuminen on kannattavaa sen tähden, että arvot pysyisivät sielumme mukaisissa raameissa. Meidän ei tarvitse hakea arvoja itsen ulkopuolelta, vaan sisäistä viisautta kuuntelemalla löydämme omat arvomme todella helposti, kunhan olemme vain itsellemme rehellisiä ja sielullemme kuuliaisia. Sisäisen viisauden kautta meillä on mahdollisuus itse parantaa itsemme ja uudistua pysyvästi, jolloin voimme toimia oikeudenmukaisesti kaikkia ihmisiä kohtaan. Älä pyri muuttamaan toisia, vaan keskity siihen, miten muuttaisit itseäsi.

Jos olet horoskoopiltasi Härkä, Skorpioni, Leijona tai Vesimies, niin Uranuksen haasteet vapauttaa itsesi esimerkiksi turhista ajatusmalleista tulevat ajankohtaisiksi seuraavan 7 - 8 vuoden aikana. Ja ne haasteet aiheuttavat sitä enemmän yllättäviä ja odottamattomia tapahtumia elämääsi, mitä jääräpäisemmin haluat roikkua vanhassa kiinni. Olen valmis tutkimaan astrologista karttaasi, jos haluat tietää, milloin tarkalleen nämä Uranus-haasteet ovat ajankohtaisia juuri sinun elämässäsi.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Mars ja Pluto Kauriissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 26.4.2018 klo 12.58

26.4.2018 Mars ja Pluto muodostavat tarkan yhtymän Kauriissa. Tämä parivaljakko nostaa pintaan työelämässä tai harrastuksissa kohdattuja epäoikeudenmukaisuuksia ja varsinkin sellaisia asioita, joita on piiloteltu ja verhottu sallivuuden nimiin. Yleensä fyysisesti vahvemmat ja valtaa käyttävät ovat niitä, jotka alistavat heikompiaan. Ei ole ihme, että tänä keväänä on uutisoitu niin paljon esimerkiksi urheilun parissa tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä. Nyt on uhrien aika nostaa päätään ja julkituoda jokainen omalla tahollaan ne hävettävätkin tapahtumat, joiden kohteeksi he ovat joutuneet. Totuus ei pala tulessakaan, on sanonta, jonka turvin väärinkohdellut ihmiset voivat luottaa siihen, että pahuus saa aina palkkansa.

Kuviteltu tarina äidin ja pojan suhteesta saa jatkoa tässä tarinassa. Jos äiti on hyväksynyt asian, joka koskee pojan tarvetta muuttaa omilleen ja vieläpä kauemmaksi rakkauden perässä, niin sisäinen uudistuminen on tehnyt pysyvän muutoksen äidin mielen maisemassa. Poika voi muuttaa hyvillä mielin ja etäämmältä pitää yhteyttä lapsuuden kotinsa tärkeisiin ihmisiin. Pojalla ei ole vaikeuksia löytää vakituista työtä muuton jälkeen ja hänen elämänsä saa uuden sisällön ja turvallisuuden tunteen rakastamansa kumppanin kanssa.

Kun äiti ymmärtää, että poika elää nyt omaa elämäänsä, niin hän voi tyytyväisenä jatkaa omia oppiläksyjään ja puhdistaa oman kotinsa energiat vanhasta tavastaan hallita läheistensä elämää. Äidin ei tarvitse asettua marttyyrin asemaan huomiota saadakseen. Hän voi myös päästää irti läheisriippuvuuksistaan ja palvella ihmisiä sen verran kuin hänelle jää ylimääräistä aikaa oman hyvinvointinsa vaalimisen lisäksi.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Kiiron Merkurius Aurinko Uranus Oinaassa

lähettänyt Jatta Jäänummi 17.4.2018 klo 3.07

Tänään Kiiron vaihtaa merkkiä Kaloista Oinaaseen tähtitaivaalla. Oinaassa Kiiron haavoittaa useimmiten ihmistä itseään. Kiironin tehtävä on myös eheyttää yksilö näistä rankoista kokemuksista ja nostaa itsetunto takaisin sille kuuluvaan arvoon.

Lisäksi 17. - 19.4.2018 syntymäpäiviään viettävät Oinaat ovat Uranuksen vapausteeman alaisia, koska Aurinko ja Uranus ovat tarkassa yhtymässä keskenään.  Oletko jo päästänyt irti kaikesta sellaisesta, joka on sitonut sinut vanhoihin energioihin? Jos olet uskaltanut irrottautua sinua ahdistavista asioista tai ihmisistä, niin raikkaammat tuulet alkavat puhaltaa aivan itsestään. Sisäisen uudistumisen jälkeen sinulle avautuu aivan uudenlainen mahdollisuus toteuttaa omia unelmiasi. 

Oinaassa Kiiron voi haavoittaa äidin auktoriteettia syvällisesti tai tuoda uutta ajateltavaa äidille asiasta, josta viime tekstissäni jo kerroin. Jos poika on uskaltanut ilmaista omat mielipiteensä itsenäistymisestään, niin äiti on menettämässä käskyvaltansa häneen. Voimakkaana ihmisenä äiti voi nyt kohdistaa vihansa ja katkeruutensa esimerkiksi puolisoonsa, eikä huomaa, että tällä tavalla hän saa aikaan ahdistusta myös kumppanissaan. Partnerilla on suuri vapauden tarve tehdä omat ratkaisunsa, jollei äidin käytös muutu. Äidin onkin syytä mennä itseensä ja tarkastella omia motiivejaan syvällisesti. Hän ei voi omistaa puolisoaankaan, mutta hän voi omistautua läheiselleen, jolloin sisäisen uudistumisen kautta rakkaus alkaa kukoistaa aivan uudella tavalla. Kun äiti muuttuu, niin hänen ihmissuhteensa automaattisesti paranevat.

Jos äiti alkaa lastensa sijaan riippua puolisossaan ja pelkää menettävänsä myös hänet, niin silloin äidin kannattaa hakea ulkopuolista apua omiin ongelmiinsa. Pelko ei ole koskaan hyväksi, koska pelko lisää pelkoa ja kierre on valmis. Pelot lisääntyvät salakavalasti ja omat henkiset voimavarat saattavat huveta olemattomiin. Äidin on opeteltava rakastamaan itseään, eikä haettava hyväksyntää itsen ulkopuolelta.

Jos tekstini tuntuu kohdallasi tutulta, niin mieti tarkasti, miten sinä haluaisit muuttua ja sisäisesti uudistua ollaksesi onnellinen. Sinun tulisi olla pojallesi kiitollinen, että hän käynnisti sinussa sellaisen uudistumisen prosessin, joka vie sinua lähemmäksi sielunsuunnitelmaasi. Sen jälkeen edellisistä elämistä kerätyt positiiviset lahjat voitkin aktivoida rakkauden työllesi, jossa ei ole alistajia, eikä alistettuja.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Kuu Saturnus ja Mars Kauriissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 7.4.2018 klo 2.55   [ 7.4.2018 klo 6.10 päivitetty ]

Kuu, Saturnus ja Mars ovat samassa rykelmässä tähtitaivaalla 7.4.2018 ja tekevät haasteellista määräkulmaa perääntyvälle Merkuriukselle. Keskustelu saattaa olla todella kiivasta ja yhteenottoja tapahtuu varmasti, jos et ole varuillasi siitä, mitä sanot tai miten asiasi ilmaiset.

Paras oppi-isämme Saturnus ohjaa meitä tunne-elämämme kautta hillitsemään aggressiivisia purkauksiamme, olivatpa ne sitten sanallisia tai fyysisiä. Jos et osaa käsitellä asioita asioina, vaan lähdet tunteella mukaan, niin silloin voit sortua toisen ihmisen arvostelemiseen ja syyllistämiseen, etkä pysty arvioimaan tilannetta järkevästi.

Näen tässä perheriidan ainekset, kun äiti itsekkäistä syistä haluaa pitää poikalapsen kotona auttamassa perhettään. Poika on kuitenkin rakastunut korviaan myöten ihanaan tyttöön, joka asuu kauempana.  Sanansäilä heiluu ja taistelu on valmis. Jos poika ei uskalla ajatella omaa parastaan, niin hän alistuu kohtaloonsa, kuten aiemmissakin elämissä hän teki. Silloin hän toimi vanhojen totuttujen tapojen mukaan ja jäi huolehtimaan omista vanhemmistaan, vaikka hänen sielunsuunnitelmalle olisi tehnyt hyvää lähteä ja irrottautua näistä rajoitteista.

Jos jompikumpi vanhemmista, tässä tapauksessa äiti, haluaa kontrolloida tai rajoittaa lapsensa itsenäistymispyrkimyksiä, niin samalla hän kerää itselleen negatiivista karmaa. Lapset ovat lainaa vain, eikä äiti voi heitä omistaa koko elämäänsä. Lapsista on päästettävä irti ajallaan, että he voisivat toteuttaa omaa sielunsuunnitelmaansa.

Äiti voi tehdä kaiken lastensa puolesta ja tällä tavalla tehdä heistä avuttomia ja riippuvaisia itsestään. Äiti saattaa käyttäytyä epäoikeudenmukaisesti huomioimalla poikiaan enemmän kuin tyttölapsiaan, sillä pojat antavat mielellään äidin passata heidät piloille, kun taas tytöt ovat paljon kiinnostuneempia huolehtimaan itsestään jo pieninä.

Äidin tulisikin siinä vaiheessa, kun lapset ovat irrottautumassa kodistaan, keskittää katseensa itsen hyvinvointiin ja siihen, mitä elämä voisi tarjota nyt, kun hän on vihdoin vapautunut kasvatusvastuustaan. Äiti on tehnyt usein parhaansa lastensa eteen ja nyt olisi aikaa itselle. Anna itsellesi lupa löytää jokin mielekäs harrastus, jolle aikaisemmin sinulta ei ole löytynyt riittävästi resursseja. Intuitiivisesti voit kuunnella sisäistä viisauttasi ja harrastusten kautta saada myös uusia ihania ihmissuhteita lasten jättämään tyhjiöön.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Kiiron Aurinko Kaloissa ja Venus Kuu Merkurius Oinaassa

lähettänyt Jatta Jäänummi 18.3.2018 klo 4.23   [ 19.3.2018 klo 6.28 päivitetty ]

Ensi yönä (19.3.2018) löytyy kaksi eri rykelmää yhtä aikaa tähtitaivaalta. Ensimmäinen merkittävämpi tarkka yhtymä muodostuu Kiironin ja Auringon välille Kalojen viime asteissa. Nyt näinä muutamina päivinä on minän parantumisen hetki syntymäpäiviään viettäville yksilöille. Kiironin haavat liittyvät useimmiten isään ja käsittelemättöminä ne saattavat myöhemmin sairastuttaa kehon. Alttiimpia alueita kehossa ovat sydän ja selkäranka – siis tärkeimmät itsetuntomme kohottajat. Kiironin tehtävä onkin nostaa pintaan ne haavat, joita et aiemmin ole rohjennut kohdata ja käsitellä. Ole nyt rohkea ja tartu härkää sarvista, kuten sanotaan, niin voit antaa anteeksi ennen kaikkea itsellesi sekä myös isällesi ja vapautua tästä turhan taakan kantamisesta sydämessäsi.

Toinen hetkellinen yhtymä sijaitsee Oinas-asteiden puolivälissä, kun Venus, Kuu ja Merkurius lyövät kättä keskenään.  Tässä on kysymys äidin ja lasten välisestä kommunikoinnista kotioloissa. Jos äiti kuvittelee itsekkäistä syistä, että hänellä on valta määrätä kotona, miten perillisten tulee alistua vanhempien käskyihin ja lapsilla ei ole minkäänlaista sanan sijaa näissä väittelyissä, niin hän pitemmässä juoksussa erehtyy pahemman kerran. Nimittäin lapsen kasvaessa aikuiseksi hän tulee varmasti muistamaan sen, miten häntä on kohdeltu tai että hän on jäänyt arvostusta vaille. Ei sitten myöhemmin tarvitse ihmetellä sitä, jos lapset eivät välttämättä halua vierailla usein vanhempiensa luona. Useimmiten lapsemme ovat henkisesti kehittyneempiä kuin me vanhemmat ja ovatkin tulleet meitä opettamaan, eikä päinvastoin, niin kuin me luulemme. Valta ja vastuu kulkevat siis käsi kädessä. Jos siis käytät valtaa heikompia kohtaan ja alistat heitä, niin sinä vastaat seuraamuksista aikanaan.
 
Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Merkurius, Venus ja Kiiron yhtymässä Kaloissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 4.3.2018 klo 3.53   [ 4.3.2018 klo 4.12 päivitetty ]

Tähtitaivaalla Merkurius, Venus ja Kiiron kohtaavat toisensa Kaloissa 4.3.2018. Nyt olisi hyvä aika ottaa puheeksi rakkauselämässä kohdatut haavoittavat asiat. Tähän asti olet pitänyt nämä salaisuudet vain omana tietonasi, kantanut niistä vuosikausia syyllisyyden taakkaa ja aivan turhaan. Pelkäät ihmisten reaktioita ja sitä, ettet saa hyväksyntää kanssaihmisiltäsi, jos kerrot totuuden. Mutta kannattaako tämän syyllisyyden kanssa jatkaa elämää, vai olisiko parempi, jos vapauttaisit itsesi tästä kurimuksesta? Samalla pääset vapaaksi tunnelukoistasi, jotka saattavat tai ovat saattaneet jo aiheuttaa omaan fyysiseen kehoosi sairauksia.

Ihmissuhteet voivat hetkellisesti huonontua, mutta totuuden paljastuttua, anteeksiannon ja -saannin mahdollisuudet moninkertaistuvat, koska voit jatkaa elämääsi onnellisempana ja vapaampana kuin aikaisemmin. Rehellisyys palkitaan aina. Läheisesi ymmärtävät sinun ahdinkosi ja kohtelevat sinua oikeudenmukaisemmin ja tasa-arvoisemmin.

Myös ihmissuhderiippuvuudet voit tunnistaa helpommin tänä ajanjaksona, kun Aurinko ja Neptunus tekevät yhtymää Kaloissa. Saatat itse olla riippuvainen puolisostasi, jolloin suostut palvelemaan häntä kaikin keinoin, että yhteiselämänne jatkuisi. Hyväksyt hänen alkoholiriippuvuuden, aggressiiviset kohtaukset sinua kohtaan, jne. Samalla unohdat itsesi ja omanarvon tunteesi kokonaan. Vain sinä voit itsesi parantaa mielesi kautta ja rakastaa itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Pysyvä muutos omassa itsetunnossasi takaa sen, että sinun ei tarvitse hakea hyväksyntää itsesi ulkopuolelta, vaan saat olla kaunis sielu, joka voi rakastaa ensin itseään ja sen jälkeen rakastaa muitakin samalla tavalla.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Uranus, Kiiron ja Jupiter vaihtavat merkkiä vuonna 2018

lähettänyt Jatta Jäänummi 26.2.2018 klo 4.31   [ 26.2.2018 klo 5.15 päivitetty ]

Vuosi 2018 tuo monentasoisia muutoksia, kun Uranus, Kiiron ja Jupiter siirtyvät seuraavaan merkkiin tähtitaivaalla. Saturnushan siirtyi omaan merkkiinsä Kauriiseen jo joulukuun loppupuolella viime vuonna.

Haavoittunut parantaja Kiiron vaihtaa Kaloista Oinaaseen 17.4.2018. Kiiron käy vielä Kalojen puolella syyskuun lopusta helmikuulle 2019 asti. Seuraavat kahdeksan vuotta Kiironilla on mahdollisuus parantaa parhaiten Oinas-tyyppejä Auringon kautta silloin, kun Kiiron tekee yhtymää syntymäkartan Auringolle. Haavat, joista sinulla on mahdollisuus parantua, ovat joko sinua itseäsi koskevia tai isäsuhteeseesi liittyviä. Ole armollinen itsellesi ja anna anteeksiannon tapahtua, että voisit parantua ja eheytyä. Lisäksi Kiironin paluu on ajankohtaista heillä, joiden syntymäkartan Kiiron sijaitsee Oinaan merkissä. Kiironin paluun kokevat kaikki noin 49 – 51-vuotiaina ja toisen paluun kokevat he, jotka elävät satavuotiaiksi.

Kosminen planeetta Uranus on kulkenut hektisen Oinas-merkin läpi viimeiset seitsemän vuotta ja siirtyy rauhalliseen Härän merkkiin 15.5.2018. Oinaassa on ihmisten ollut hyvä aloittaa rohkeasti jotakin merkittävää elämässään, jolloin he ovat vapauttaneet itsensä kahleista, jotka eivät enää ole palvelleet heitä. Tämä merkin vaihdos auttaa ihmisiä toteuttamaan ja konkretisoimaan rauhassa niitä asioita, jotka hän Oinaan energioissa valitsi. Uranus palaa vielä Oinaan puolelle neljäksi kuukaudeksi marraskuun 7. päivästä aina seuraavan vuoden maaliskuun 7. päivään, jolloin Uranus siirtyy pysyvämmin Härkään.

Sosiaalinen onnen planeetta Jupiter siirtyy omaan merkkiinsä Jousimieheen 8.11.2018 ja viipyy merkissä noin vuoden verran. Nyt saat oikeutusta itsellesi eli saat niittää positiivista karmaa sen mukaan, miten olet aikaisemmin rohjennut toimia rehellisesti ja oikeudenmukaisesti muita ihmisiä kohtaan. Sinä voit puhtain mielin olla esimerkkinä heille, jotka vielä etsivät omaa totuuttaan. Kun toimit samalla tavalla kuin puhut, ihmiset luottavat sinuun täydellisesti. Jos taas sanasi kertovat muuta kuin tekosi, niin jäät kiinni alta aikayksikön ja luottamuksen perään on turha haikailla.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Uusikuu Kauriissa 17.1.2018

lähettänyt Jatta Jäänummi 13.1.2018 klo 5.46

Tähtitaivaalla oleva uusikuu on Kauriin merkissä17.1.2018 ja koskettaa eniten juuri näinä aikoina syntymäpäiviään viettäviä ihmisiä. Jos tunteesi ja toimintasi ovat selvässä ristiriidassa keskenään, niin asialle kannattaa tehdä jotain.  Kaikki se toiminta, joka tuottaa iloa, on hyväksi sinulle. Mutta jos sinua ahdistaa oma toimintasi tai pelkäät yllättäviä muutoksia työssäsi, niin kannattaa pysähtyä kuuntelemaan omaa sisintäsi, mitä se sinulle viestittää. 

Vain työ, joka antaa sinulle muutakin kuin rahaa vastineeksi, tyydyttää sinua. Ole rohkea ja kohtaa omat esteesi siitä, miksi pelkäät lähteä uutta kohti. Tämä on itseluottamusta vaativa valinta, joka sinun on itse punnittava ja hyväksi havaittava. Sinulla on jo rakenteet valmiina, kunhan hyvänä organisaattorina ja järjestyksen mestarina laitat palikat aivan uuteen järjestykseen – omanlaiseesi, niin huomaat, kuinka pienellä vaivalla saat tehdä työtä, joka antaa sinulle vapauden, onnistumisen iloa ja palkitsee sinua myös henkisesti.

Kun teet työtä sydämelläsi, niin voit kasvattaa omanarvontuntoasi ja vapautua liiasta huolehtimisesta sekä parantua riippuvuuden tunteesta itsessäsi. Voit kokea, että olet oikeasti vapaa ja riippumaton kenestäkään muusta.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Aurinko, Pluto ja Venus T-ristin kärkenä

lähettänyt Jatta Jäänummi 7.1.2018 klo 3.16

9.1.2018 tähtitaivaalle muodostavat T-ristin Kuu Vaa’assa, Uranus Oinaassa sekä Aurinko, Pluto ja Venus tarkassa yhtymässä Kauriin merkissä. Tämän haastavan kuvion teemana ovat ihmissuhteiden ja uran tärkeyden ristiriidat elämässämme. 

Saturnus Kauriissa tuo väsymystä ja loppuun palamisia niille yksilöille, jotka takertuvat tai pakenevat työhönsä unohtaen läheisensä kokonaan. Ihmiset joutuvat käsittelemään arvomaailmassaan sitä, mikä on elämässä tärkeää. Sekö, että niittää mainetta ja kunniaa piittaamatta mistään muusta, vai se, että löytää tasapainon työn ja vapaa-ajan suhteen, jolloin jää aikaa muullekin kuin oravan pyörässä juoksemiselle. Jos ajattelet niin, että tulet onnelliseksi vasta sitten, kun olet saavuttanut aineellista hyvää tarpeeksi, niin olet pahasti erehtynyt asian suhteen.

Onni ei tule tavaran myötä, eivätkä maine ja kunnia tuo pysyviä ihmissuhteita tai oikeanlaista arvostusta. Ole itsellesi rehellinen ja kysy, miksi urasi ja/tai valtasi ovat niin ”rakkaita” sinulle, että olet valmis sen tähden kovettamaan tunteesi läheisiäsi kohtaan. Onko parempi niin, että sinua muistellaan ja arvostetaan vasta kuolemasi jälkeen? Eikö olisi helpompi, että voisit tarjota perheellesi yhteistä aikaa jo työssä ollessasi?

Olet Kauriina muutosprosessissa, jolloin joudut sisäisesti uudistumaan ja luopumaan egosi pönkittämistä asioista ja keskittymään sielusi viisauteen. Kun oikeasti mietit, mikä saa sinut voimaan hyvin, niin eittämättä tulet siihen tulokseen, että läheisyys ja yhdessä vietetty aika esimerkiksi pienten lasten kanssa on kuin rahaa laittaisi pankkiin. Kun mietit lapsuuttasi, niin mitkä olivat parhaita muistoja sieltä? Muisteletko saamiasi tavaroita vai ilahduttiko sinua eniten esimerkiksi äidin tai isän kanssa tehty retki luontoon? Minulle maalaistalon tyttönä merkitse tosi paljon se, että vanhempani olivat koko ajan läsnä elämässäni. Kodin lämpö, läheisyys ja turvallisuus ovat niitä asioita, joita arvostan edelleen tosi korkealle.

Vapauta itsesi järkeilyistäsi ja valitse sydämelläsi se tapa tehdä työtä, mikä jättää myös aikaa kotielämälle, parisuhteelle ja ystäville. Kauriin järkeily ei armahda, eikä suo lepohetkeä, jos annat egollesi vallan. Valitse uudet tuulet ja vaatimattomampi elintaso, sillä onnellisuus ja vapaus ovat elämän eliksiirejä, joita kannattaa vaalia elämässä.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Saturnus Kauriissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 17.12.2017 klo 6.41   [ 17.12.2017 klo 7.13 päivitetty ]

Henkisessä mielessä paras oppi-isämme Saturnus siirtyy omaan merkkiinsä Kauriiseen 20.12.2017 ja viipyy merkissä yli 2,5 seuraavaa vuotta. Saturnuksen tehtävä on tuoda uusia rakenteita ja turvallisuutta jo aikansa eläneitten karsinoitten tilalle. Kaikesta vanhasta toimimattomasta on syytä päästää irti ja alettava kuunnella omaa korkeinta minää intuitiivisesti, jolloin on mahdollista saada oivallus siitä, mitkä rakenteet ovat tähän aikakauteen sopivimmat ja tarpeelliset niin itselle kuin laajemmalle yhteisölle.

Samaan aikaan Kuu ylittää Pluton Kauriissa, jolloin aktivoituu hyvin voimakkaasti myös tunnetasolla ihmisten toimeentulon riittävyys ja työpaikkojen pysyvyys, koska viimeisten Saturnus-elementtien luhistumiset käynnistyvät ennen uusien yhteisöllisten rakenteiden muodostumista. Samaan malliin ei voida enää jatkaa, ja pysyvää muutosta odotellessa usko parempaan huomiseen voi koitella todella monta perhettä ja kotia. 

Menneistä elämistä tulee heijasteita kodin ja toimeentulon menettämisistä niin kauan kuin rohkenemme kohdata menettämisen pelon itsessämme. On aika nostaa suomalaisten itsetunto sille kuuluvalle paikalle ja lopettaa huolehtimasta niistä asioista, joille emme kuitenkaan voi mitään. Taas ne asiat, joille voimme tehdä oman voitavamme, olkaamme rohkeita ja tarttukaamme härkää sarvista. Keskittämällä energiamme yhteen asiaan kerrallaan voimme selvitä yhteisönä paljon helpommin kuin hajottamalla energioitamme kaikkiin mahdollisiin kohteisiin. Siitä on seurauksena vain kaaos, joka ei edistä kenenkään hyvinvointia.

Lähimenneitten elämien karmaa joutuvat kohtaamaan ennen kaikkea Kauriit ja aktiivisin aika vuonna 2019 on juhannuksesta syksyyn saakka. Haasteitten läpikäymistä tulee eteen myös Ravuilla, Oinailla ja Vaaka-merkkisillä ihmisillä muita enemmän.

Vuoden 2020 alussa tapahtuu pysyvämpi muutos parempaan, kun Saturnus tekee tarkkaa yhtymää Pluton kanssa. Uusi tukevampi ja turvallisempi torni pystytetään kaikkien parhaaksi. Toivottavasti silloin olemme ymmärtäneet antaa anteeksi itsellemme ja muille omat kasvattavat kokemuksemme varsinkin työelämässä. Vähän ennen tammikuun puolta väliä syntymäpäiväänsä viettävät ovat eniten tämän muutoksen kohteena.

Saturnuksen vaikutuksen piirissä olevilla henkilökohtainen kilvoitteleminen ja kärsivällinen työ palkitaan, koska kauriilla on mahdollisuus muuttua vuorikauriiksi pitkäjänteisen henkisen harjoittamisen tuloksena. Valaistuminen mahdollistuu tässä Saturnus-sijainnissa parhaiten sekä yksilöinä että kansakuntina.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

1-10 of 85