Blogi‎ > ‎

Äänimaljat ja astrologia

lähettänyt Jatta Jäänummi 10.11.2014 klo 1.35   [ 10.11.2014 klo 1.43 päivitetty ]
Olen miettinyt, mitkä asiat yhdistävät näitä kahta erilaista kiinnostuksen kohdetta elämässäni. Ja totesin, että ei hassumpi ollenkaan tämä kombinaatio. Alla on muutama esimerkki astrologian ja äänimaljojen yhdistävistä tekijöistä.

Kaikki planeetat kiertävät aurinkoamme omien tarkasti määrättyjen syklien rytmittäminä. Niin myös vastaavanlaiset sykliset energiat löytyvät mm. ihmisestä ja myös pienen pienestä atomista. Nämä sykliset värähtelyt eli resonanssi pitää maailmankaikkeuden koossa ja ihmisen tasapainossa. Niin ylhäällä kuin alhaalla, sanotaan. Aurinkokuntamme on sähkömagneettinen kenttä, kuten myös meillä on oma energiakenttä ympärillämme. Äänimaljoja voidaan soittaa myös tässä meidän energiakentässämme eli ns. terveysaurassa ja sitä kautta vapauttaa kehomme, mielemme, tunteemme ja sielumme harmoniaan. Ihmisen tulisi olla harmoniassa itsensä, ympäristönsä ja maailmankaikkeuden kanssa.

Äänimaljat on valmistettu 7 – 12 metallista käyttötarkoituksen mukaan. Ja mikä ihaninta – 7 ensimmäistä alkuainetta on annettu planeettojen mukaan: Kulta Auringon, hopea Kuun, elohopea Merkuriuksen, kupari Venuksen, rauta Marsin, tina Jupiterin ja lyijy Saturnuksen mukaan sekä 5 viimeistä metallia ja niiden vaikuttavat voimat ovat alkemistien perintöä.

Alussa äänimaljojen soitto aiheuttaa ihmisen aivoissa kaaoksen, jonka tarkoitus on vapauttaa yksilö päästämään irti vanhasta, että uusi harmoninen järjestys olisi mahdollista. Aivan samanlainen sanoma kuin kosmisella Uranus-planeetalla, joka aiheuttaa niin kauan kaaosta ja ahdistusta yksilön elämässä, että ihminen ymmärtää vapautua vanhoista jo merkityksensä menettäneistä rajoitteista. Uranus hallitsee Vesimiehen merkkiä, joka edustaa ihmisen mentaalista puolta – ajatusta, ymmärrystä ja viisautta. Uranus hallitsee ihmisen kehossa myös hermojärjestelmää, johon harmonisen musiikin on todettu vaikuttavan myönteisesti.

Esimerkiksi Zen-maljat voidaan virittää tarkasti planeettojen (Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter ja Saturnus) äänten taajuuksille.

Fen-gongin valmistukseen on käytetty sekä tinaa että kuparia. Kun tina on onnenplaneetta Jupiterin alkuaine ja kupari vastaavasti rakkauden vertauskuvan Venuksen alkuaine, niistä yhdessä saadaan universaalista rakkautta tuova soittopeli – Fen-gongi.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta

Comments