Blogi‎ > ‎

Aurinko Härässä - Kuu Skorpionissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 21.4.2016 klo 22.39   [ 21.4.2016 klo 23.35 päivitetty ]
Perjantaina 22.4.2016 täysikuu sattuu Härän ja Skorpionin alkuasteille. Tässä polariteettiparissa on kysymys omistamisen teemasta ja sen muuttamisesta sisäisen uudistumisen kautta omistautumiseksi sekä eri asioille että ihmisille.

Härkä-yksilö opettaa omalla esimerkillään kanssakulkijoilleen luonnon tärkeyden merkitystä sekä rakkautta äiti-maahan. Härkä toimii useimmiten jalat hyvin tiukasti maahan sitoutuneina. Hän on turvallisuushakuinen ja haalii ympärilleen omaisuutta ja ihmisiä, jotka takaavat Härälle sen, että hänellä on jotain, johon voi omin käsin konkreettisesti tarttua. Härkä on hyvin aistillinen. Hän nauttii näkemästään, haistelee ja maistelee mielellään sekä tykkää kosketella toista ihmistä. Tästä johtuen esimerkiksi hierojien ammattikunnasta löytyy Härkä-yksilöitä. Härän taiteellisuus ja kauneuden nälkä ilmenevät musiikin, taulujen maalaamisen tai vaikkapa puutarhan hoidon kautta. Kaikki kaunis ja harmoninen miellyttää Härkää, sillä onhan rakkauden planeetta Venus juuri Härän hallitsija. Härkä on hyvin luonnollinen oma itsensä ja rohkaisee myös toisia yksilöitä itsensä rakastamiseen.

Mitä Härkä voisi oppia vastamerkiltään Skorpionilta? Skorpionin mystisyys ja henkisyys antavat elämälle sitä syvällisyyttä, minkä kautta Härkä pystyy luopumaan omistamisen tarpeestaan kohti jakamista. Härän kannattaa myös välillä irrottaa jalat maan kamaralta ja pyrkiä kohti korkeampia energioita ja saada täten luottamusta siihen, että elämä kantaa ilman jatkuvaa varmistelua. Ihmissuhteessaan Härkä on luotettava ja uskollinen kumppani, jolla saattaa olla halu omistaa myös rakkauden kohteensa. Härkä peilaakin mustasukkaiselta Skorpionilta omia heikkouksien rippeitä, joista on aika vapautua tämän elämän aikana. Skorpionin voimakas tahto hallita jopa pelottelun kautta omaa puolisoaan aiheuttaa Härkä-yksilössä siinä määrin ärsyyntymistä, että hänen on helppo vapautua näistä mustasukkaisuuteen liittyvistä tunteistaan itsessään.

Skorpioni taas on erittäin voimakastahtoinen, mustavalkoinen ja syvällinen ajattelija, jolle elämä ei välttämättä ole ruusuilla tanssimista. Hän on saanut henkisen vahvuutensa juuri sen tähden, että hänellä on kyky nousta syvimmästäkin ahdingosta pinnalle aivan omin voimin. Jokainen synkkä kokemus vahvistaa ja puhdistaa Skorpionin energioita – hän syntyy ikään kuin joka kertaa uudelleen entistäkin voimakkaampana henkisesti. Skorpioni-yksilö omaa psykologista silmää auttaakseen niitä kanssakulkijoita, jotka rämpivät omissa ongelmissaan. Skorpioni on intohimoinen tunteissaan ja hän Laser-säteen tavoin pystyy tulkitsemaan kanssakulkijoitaan ja Kiironin tavoin auttamaan ja parantamaan niitä, jotka ovat hänen kohtalotovereitaan. Edellisen elämän rankasta kokemuksestaan johtuen Skorpioni ei voi sietää heikkoutta itsessään, eikä yleensä muissakaan yksilöissä. Oman itsetuntemuksen kautta Skorpioni voi avata omaa sisintään, vaikka se haavoittaisikin häntä samalla.

Mitä Skorpioni voi oppia vastamerkiltään Härältä? Henkisyyden vastapainoksi Härkä voi opettaa Skorpionille maan läheisyyttä, vakautta ja rauhallisuutta. Skorpioni ahdistuu siitä, jos puoliso omistaa ja määrää hänen elämästään. Ahdistuneena Skorpioni voi olla todella piikikäs puolustautuessaan määräilijää kohtaan. Kun Skorpioni ärsyyntyy riittävästi Härälle tyypillisistä ihmisten ja tavaroiden omistamispyrkimyksistä, hänen on helppo luopua samanlaisista ominaisuuksista itsessään, sillä Skorpioni ei halua missään nimessä olla peilinsä kaltainen. Kukaan ei voi omistaa toista ihmistä, mutta rakastaa voi yhtä paljon kuin itseään.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments