Blogi‎ > ‎

Aurinko Jousimiehessä

lähettänyt Jatta Jäänummi 13.12.2014 klo 7.12
Aurinko siirtyi tänä vuonna Jousimiehen merkkiin 22.11. ja viipyy tässä merkissä aina 22.12. asti. Näiden päivämäärien välissä syntyneet ovat automaattisesti Jousimiehiä horoskooppimerkiltään. Siirtymäpäivinä syntyneet ovat ns. rajatapauksia; marraskuussa joko Skorpioneja tai Jousimiehiä ja joulukuussa joko Jousimiehiä tai Kauriita.

Jousimiehet ovat perusluonteeltaan ulospäin suuntautuneita, optimistisia, nautinnonhaluisia, suorapuheisia ja filosofiasta tai eri uskonnoista kiinnostuneita. Jousimies haluaa olla vapaa ja riippumaton toisista ihmisistä. Ja siksipä Jousimiehet kulkevatkin omia polkujaan. Koska kiinnostuksen kohteita on niin paljon, niin energioitten keskittäminen olisi suotavaa. Rakkaus hyvään ruokaan ja juomaan voi laajentaa myös fyysistä kehoa. Seurapiirielämästä nauttivalle Jousimiehelle maksa on hänen heikko kohtansa – maksatulehdus, maksan vajaatoiminta, kuumeilu ja reumatismi ovat merkille tyypillisiä sairauksia. 

Jousimiehellä on vahva ymmärrys omasta totuudestaan, ja sen suorasukainen toitottaminen maailmalle antaa usein Jousimiehelle saarnaajan maineen. Asioiden kerronta saa joskus mittaamattomat puitteet, kun Jousimies-yksilö pääsee rehvastelemaan saavutuksillaan. Yksi elävä esimerkki on Jousimies-nousuisen mieheni kerrontataidot. Hänellä on tapana kertoa ”Tsup-laatikko” juttua niin pitkään kuin mahdollista työkavereilleen ja kaikille niille, jotka eivät kehtaa sanoa hänelle, etteivät jaksa enää kuunnella. Mieheni lähti kerran junalla Rovaniemeltä Helsinkiin ja kertoi tätä juttua samassa vaunussa oleville aina Seinäjoelle saakka, jolloin viimeinenkin kuulija poistui vaunusta. Kerronta-aika oli yli kuusi tuntia, kun perusjutun kerrontaan lyhimmillään menee vain 6 minuuttia. Siitä jutusta voidaan sanoa, että se laajenee laajenemistaan sen mukaan, mitä kuulijakunta sietää.

Jupiter hallitsee Jousimiehen merkkiä ja 9-huonetta. Jos Jupiter on omassa merkissään ja huoneessaan, niin silloin se on vahvimmillaan.  Laajin mahdollinen ymmärrys maailman kaikkeudesta, pitkät matkat, kaukaiset kulttuurit, ulkomaankauppa, korkeampi kasvatus ja opetus sekä oikeus- ja lakiasiat kuuluvat 9-huoneen teemaan. Jupiter hallitsee isoja eläimiä kuten hevosia. Jupiter on aina oikeuden puolella vääryyttä vastaan. Esimerkiksi kirjojen painatus eli yhdestä moneksi tukee tätä Jupiterin laajentumisteemaa. Jupiter liittyy positiiviseen karmaan. Poliitikoilla on usein Jupiter merkittävässä asemassa omalla kartallaan ja heistä sanotaankin seuraavaa: ”Vaikka ajatus katkee, niin puhe sen kun jatkuu!”.

Jupiter tunnetaan onnea tuottavana planeettana, joka laajentaa kaiken, mihin se koskee. Alkuaineista tina kuuluu Jupiterin hallintaan. Tinan valanta on kuulunut uuden vuoden aaton perinteisiin, vaikka onnea tuottavissa hevosenkengissä onkin tosi vähän tinaa ja suurin osa lyijyä. Kuitenkin näistä valetuista tinoista ennustetaan tulevan vuoden onnea kuten rahaa, rakkautta, lapsia, häitä, jne.

Uutena vuotena, jos olet ajatellut valaa tinaa, niin muista, että lyijy on ympäristömyrkky ja sen tähden ongelmajäte. Käytä valetut tinat uudelleen seuraavana vuonna tai vie vanhat tinat aina ongelmajätteen keräyspisteeseen. Sillä tavalla me kaikki omalta osaltamme voimme säästää luontoa tuleville sukupolville ja myös itsellemme. Pienistä hyvistä teoista yhdessä syntyy paljon hyvää, ja parempi maailma elää saavutetaan vaikuttamalla omiin päivittäisiin valintoihimme ympäristömme huomioiden.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments