Blogi‎ > ‎

Aurinko Kaksosissa – Kuu Jousimiehessä

lähettänyt Jatta Jäänummi 21.5.2016 klo 10.55
Tänään vähän ennen puolta yötä on tarkka Auringon ja Kuun oppositio tähtitaivaalla eli toisin sanoen on jälleen täydenkuun aika. Aurinko on vilkkaassa Kaksosten merkissä ja Kuu ja Mars vastamerkissä Jousimiehessä ihan alkuasteilla. Ihmettelen vain, minkälainen yö mahtaa järjestyksen valvojille tulla, kun voimakkaat planeetat haastavat toisensa ajattelun tasolla. Siinä saattaa sanan säilä lentää puolin ja toisin, eikä ole ihme, vaikka syntyisi ilmitappeluja, kun kiistellään siitä, kenen totuus voittaa. Jousimies on totuuden toitottamisestaan kuuluisa, eikä välttämättä halua muuttaa kantaansa kevein perustein. Kaksoset taas on kommunikoinnin mestari, eikä jää mielellään toiseksi sanallisessa kommunikoinnissa. Kaksoset suuttuessaan siirtyvät astetta kovempaan suun soittoon, kun ottavat kaksiteräisen miekkansa eli terävän kielensä avukseen. Se ei sitten ole lasten korville tarkoitettua sanailua.

Kaksonen on sopeutuvainen, suvaitsevainen, monipuolinen, levoton, vauhdikas ja ajatustoiminnaltaan erittäin nopea. Hänellä on monta rautaa tulessa yhtä aikaa ja ajatus kulkee paljon nopeammin kuin suu ehtii niitä ulos suoltaa. Kaksonen nauttii sosiaalisesta elämästä ja erilaisista ihmissuhteista, eikä välttämättä flirttaile vastakkaisen sukupuolen kanssa sitoutuakseen, vaan pitääkseen hetkellisesti hauskaa. Juuri älyllisellä tasolla tapahtuva kisailu tuo Kaksoselle mukavaa vaihtelua ankeaan arkeen. Kaksonen kyllästyy hyvin nopeasti rutiineihin, ja hänelle on hyvä antaa riittävästi haasteita, että hän viihtyy pidempään esimerkiksi samassa työpaikassa.


Polariteettipari, Kaksoset – Jousimies, ovat peilejä toisilleen niin hyvässä kuin pahassa. Kaksoset ovat tiedonjakajia ja he osaavat vääntää asian kuin asian vaikka rautalangasta, että tieto saavuttaa kuulijansa. Kun taas Jousimies-yksilöt käyttävät älykkyyttään korkeammalla tasolla, eivätkä välttämättä haluakaan, että kaikki ymmärtäisivät, mistä he puhuvat. Jousimiehille mm. erilaiset ideologiat, filosofiat, uskonnot ja lakiasiat ovat niitä aihealueita, joista he ovat kiinnostuneita. Kun he ovat löytäneet oman totuutensa, niin heistä tulee totuuden torvia siinä määrin, että voimakas käännyttämistyö saattaa olla jopa rasitteeksi heidän läheisilleen. Kun Kaksonen ohjaa ja neuvoo yksilöä, niin Jousimies opettaa korkeammalla tasolla massoja.

Kaksonen on tullut opettamaan Jousimiehelle joustavuutta, monipuolisuutta ja suvaitsevuutta erilaisia ihmisiä kohtaan. Kaksosen haasteena on pinnallisuuden sijasta oppia Jousimieheltä elämän syvällisempiin asioihin tutustumista ja sitoutumista. Jousimies taas opettaa Kaksoselle positiivisuutta ja innostaa häntä tutustumaan erilaisiin ismeihin. Jousimiehelle tärkeä totuuden puhuminen saattaa olla Kaksoselle vieraampaa, niinpä Jousimies opettaa usein hätävalheisiin sortuvalle Kaksoselle totuudessa pysymistä. Parisuhteissaan kumpikaan merkki ei ole sitoutuvaa lajia, vaan he rakastavat vapautta ja liikkumista paikasta toiseen – Jousimies maailman valloittamista, kun taas Kaksoselle saattaa riittää jo kotimaan nähtävyyksiin tutustuminen.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments