Blogi‎ > ‎

Aurinko Kaloissa – Kuu Neitsyessä

lähettänyt Jatta Jäänummi 22.2.2016 klo 4.33   [ 22.2.2016 klo 5.12 päivitetty ]
Tänään illansuussa (22.2.2016) täysikuun muodostavat Aurinko Kalojen merkissä ja Kuu Neitsyen merkissä vastapuolilla taivaan kantta. Ensin kuitenkin Kuu vaihtaa merkkiä Leijonasta Neitsyeen iltapäivällä. Tämä polariteettipari - idealistinen Kalat ja kriittinen Neitsyt ovat tulleet toisilleen opettamaan omia vahvuuksiaan ja taas peilaamaan omia heikkouksiaan, joista vastamerkin tulisi luopua tämän elämän aikana.

Herkkyys, intuitiivisuus, mystisyys ja haavemaailmassa eläminen on tyypillisiä Kalat ominaisuuksia. Kalat opettaa huolehtivalle, pikkutarkalle ja usein stressiherkälle Neitsyelle ottamaan rennommin ja luottamaan siihen, että elämä kantaa, koska me kaikki olemme Korkeimman johdatuksessa. Kalat uskoo, että ihmiset ovat hyviä, kun taas Neitsyt epäilee kaikkea sitä, mitä hän ei itse voi hyväksyä. Kalat kulkee pää pilvissä haaveillen milloin mistäkin, ja Neitsyt pitää jalkansa tiukasti maan kamaralla takertuen poikkeuksetta kaikkiin epäkohtiin, joita hän matkallaan huomaa. Kalat uivat syvemmissä vesissä, eikä niitä hetkauta yhtään se, minkälainen sää on veden pinnan yläpuolella. Olipa tyyni tai myrskyinen sää, Kalat luottavat siihen, että virran mukana kaikki tapahtuu juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kalojen tehtävä on myös herätellä muita ihmisiä kuuntelemaan omaa vaistoaan ja käyttämään tuntosarviaan intuition mukaan.

Mitä sitten Kalat merkki voi oppia Neitsyeltä? Käytännöllisyys, järjestelmällisyys ja vastuuntuntoisuus ovat Neitsyen positiivisia ominaisuuksia, joista passiivisuuteen taipuvaisen Kalat yksilön kannattaa ottaa mallia. Myös terveen kriittisyyden omaksuminen on hyvä asia, koska Kalat joutuvat hyvin usein pettymään elämässään sinisilmäisyytensä takia. Myös tarkkuus esimerkiksi raha-asioissa olisi Kaloille tärkeä piirre, jota Neitsyt voisi vastamerkilleen opettaa.

Liiallinen huolehtiminen ja stressaaminen ovat tyypillisiä energiasyöppöjä Neitsyen elämässä. Neitsyt haluaa näyttää muille esimerkkiä korkeasta moraalistaan ja arvoistaan sekä käytännön tason suoriutumisestaan. Kun ihmiset eivät toimi näiden Neitsyen ominaisuuksien mukaan, niin Neitsyen arvostelu muita kohtaan alkaa. Hän katsoo oikeudekseen arvostella yksilöitä ja aiheuttaa pahaa oloa ympärillä oleville, vaikka hän aivan hyvin voisi pyytää apua ja näin saada helpotusta omaan työtaakkaansa.  Mutta silloinhan työnsankarin maine saattaa mennäkin tiimille, eikä hänelle, joka haluaa täydellisyydestään kiitosta ja ylistystä. Neitsyt peilaa tällä käytöksellä Kalat yksilölle negatiivisten toimintamallien rippeitä, joista Kalat haluaa päästää irti tämän elämän aikana. Kalojen heikkoushan on marttyyrius, josta he odottavat saavansa toisten huomiota negatiivisella tavalla. Sitä ei kannata antaa, koska tämä Kalojen negatiivinen ominaisuus aiheuttaa kanssamatkustajissa vain syyllisyyden tunteita. Kalat saattaa nimittäin unohtaa itsensä ja uhrautua toisten puolesta niin totaalisesti, että esimerkiksi hänen terveytensä pettää ja sitä toimintamallia ei missään nimessä kannata vahvistaa.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments