Blogi‎ > ‎

Aurinko Ravussa – Kuu Kauriissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 19.7.2016 klo 10.01   [ 19.7.2016 klo 10.10 päivitetty ]
Ensi yönä 20.7.2016 on jälleen täydenkuun aika, jolloin Aurinko on Ravun loppuasteilla, ja vastaavasti Kuu vastamerkissä Kauriissa samassa asteluvussa. Aurinko, joka kuvaa mm. itseä ja luovuutta, on Kuun hallitsemassa merkissä ja Kuu, joka kuvaa tunteita, lapsuutta, äitiä, äitiyttä ja perinteitä on työkeskeisessä Saturnuksen hallitsemassa Kauriin merkissä. Kauriilla on tapana järkeistää kaikki asiat, ja siksipä Kuu ei viihdy kovin hyvin alennuksessaan Kauriissa.

Rapu on tunnepainotteinen vesimerkki, joka ottaa erittäin herkästi itseensä kohtaamansa loukkaukset ja perääntyy kivenkoloon nuolemaan haavojaan. Hänen oppiläksynsä onkin anteeksiantamisen jalon taidon opettelu tässä elämässä. Rapu tarkkailee tilannetta kauempaa ennen kuin tutustuu uusiin ihmisiin paremmin. Kun hän saavuttaa toisen ihmisen luottamuksen ja kokee olonsa turvalliseksi, hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen ihmissuhteissaan.

Ravulle lapsuuden koti ja oma äiti näyttelevät suurta roolia hänen elämässään. Rapu on astrologisista merkeissä kaikkein kotikeskeisin, joka kunnioittaa perinteisiä arvoja. Hän voikin olla vanhojen tavaroiden hamstraaja ja kunnostaja. Näillä rakkailla esineillä hän mielellään sisustaa oman kotinsa kauniiksi. Nämä tavarat tuovat hänelle paljon muistoja lapsuuden ajoilta ja ne lisäävät hänen turvallisuushakuisuuttaan huomattavasti. Rapu osaa loihtia tunnelman kotiin hyvin pienillä yksityiskohdilla – hän onkin kodin hengetär numero yksi, mistä asiakeskeisen Kauriin tulisi ottaa mallia tunteiden ilmaisussa.

Kauris on kurillisuuden, järjestelmällisyyden ja vastuullisuuden malliesimerkki. Työ ja ahkeruus ovat hänelle tärkeitä asioita, eikä hän hellitä ennen kuin kaikki askareet on suoritettu toivotulla tavalla. Tämä johtava merkki ei osaa delegoida, vaan puurtaa itse niska limassa ja on yleensä viimeinen, joka poistuu työmaalta kotiin. Maine ja kunnia ovat tärkeämpiä kuin perhe-elämä. Kauriille riittää se, että hän tuo ”leivän” pöytään useimmiten hyvin ruumiillisesta ja raskaasta työstä. Kauris arvostaa sääntöjä ja ohjeita tosi paljon ja osaa kunnioittaa esimiehiään aivan eri tavalla kuin esimerkiksi vapautta rakastava Vesimies tahollaan.

Kauris pystyy antamaan toimissaan Ravulle kuvan vastuuntuntoisesta ja kärsivällisestä kanssamatkustajasta sekä opettamaan hänelle järjestyksen ja yhteiskuntanormien tärkeyttä. Mitä sitten jalat tiukasti maassa kulkevalta Kauriilta sitten puuttuu? No, tunteiden ilmaisemisen vaikeus on aihe, jossa Ravulla olisi Kauriille paljon annettavaa. Toinen asia, jota Kauris ei osaa, on rentoutuminen ja iloitseminen. Jotta Kauris ei palaisi loppuun, hänen olisi opeteltava hellittämään ja heittäydyttävä vapaalle – tarkoitan kokonaan erilaisiin kuvioihin, mitä työ vaatii. Kauris luulee rentoutuvansa, kun hän ”harrastaa” vaikkapa kalastusta tai marjastusta, mutta tällöinkin hänellä on hyötynäkökulma kiikarissaan. Jos olet Kauris-painotteinen yksilö, etsi sellainen harrastus, jossa voit ladata akkujasi ihan omaksi iloksesi – karaoken laulaminen tai tanssiminen hyvässä seurassa ovat mitä parhainta vastapainoa työnsankarin nimeä kantavalle tosikolle. Terveysastrologiassa Kauriilla heikot kohdat ovat luustossa ja nivelissä sekä hän on altis saamaan kroonisia sairauksia osakseen, kun taas Ravun heikkoutena ovat ruoansulatuselimistö ja rinnat.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments