Blogi‎ > ‎

Juhannuksen aikaan

lähettänyt Jatta Jäänummi 17.6.2015 klo 5.38
Eilen 16.6.15 oli uusikuu eli mustakuu tähtitaivaalla. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että Kuu on meiltä pimennossa, ja emme voi sitä nähdä. Astrologisella kartalla Aurinko ja Kuu ovat samassa merkissä ja asteluvussa uudenkuun aikana. Kuu maasta katsottuna on Maan ja Auringon välissä. Useimmissa kalentereissa uusikuu on kuvattu mustana ympyränä ja täysikuu valkeana.

Saturnus on palannut takaisin Skorpionin merkkiin vielä vähäksi aikaa viipyen tässä sijainnissa aina 18.9.15 saakka. Tämä perääntyminen vaikuttaa kaikista eniten niihin, jotka ovat syntyneet Skorpioni-merkin viimeasteilla eli marraskuun 21. – 22. päivinä. Saturnuksen ohjauksessa voi puhdistautua ja uudistua sisäisesti, mutta tätä varten on syytä pysähtyä kuuntelemaan omaa kroppaa ja hellittää kaikesta siitä, joka tuntuu pahalta ja rasittavalta. Sisäisen viisauden kuunteleminen vaikkapa meditoimalla kirkastaa ajatukset niin, että sen jälkeen on paljon helpompi jatkaa matkaa omalla sielunpolulla.

Tällä viikolla on myös keskikesänjuhla Juhannus, jota monet ihmiset viettävät luonnon keskellä ja yleensä veden äärellä. Suomalaisiin perinteisiin ovat kuuluneet mm. suursiivoukset, juhannuskoivut, juhannussauna, juhannuskokko ja yhdessä vietetty aika.

Äitini teki saunavastoja myös talven varalle suolaamalla ne merisuolalla pahvilaatikoihin. Hän teki vastat juhannusaaton jälkeisen täydenkuun lähestyessä, jolloin lehdet pysyivät hyvin vastoissa myös talvella. 

Ukkini neuvo, jota vieläkin noudatan saunoessani, on seuraava: ”Vasto pää ensin, sillä silloin et kärsi seuraavana päivänä pääkivusta.” Tämä on kohdallani ainakin pitänyt paikkansa. Sitä jäin kaipaamaan, etten opetellut kunnolla tekemään vastan sitomista äitini ohjauksessa.

Toivotan kaikille blogini lukijoille rentouttavaa ja ihanaa keskikesänjuhlaa!

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments