Blogi‎ > ‎

Kasvit ja Kuu

lähettänyt Jatta Jäänummi 22.6.2016 klo 12.15   [ 22.6.2016 klo 12.18 päivitetty ]
Kuunkierto vaikuttaa kaikkeen - kuten vuorovesi-ilmiöön, ilman kosteuteen tai vaikkapa siihen, missä osassa kasvia ravinteet milloinkin ovat. Kuu viipyy yhdessä astrologisessa merkissä vajaa 2,5 vuorokautta kerrallaan siirtyen aina seuraavaan merkkiin tähtitaivaalla. Astromerkit jaetaan elementteihin, joita ovat tuli, maa, ilma ja vesi.

Mesimarja
Kun Kuu lymyää ilmamerkeissä (Kaksoset, Vaaka ja Vesimies), niin kukka on imaissut ”parantavat voimat” itseensä. Kerääminen kannattaa suorittaa keskipäivällä lämpimällä ilmalla kasvavan tai täydenkuun aikana, kun kukat ovat täysin auenneet. Vältä keräämästä ylikukkineita kasveja, koska ne ovat menettäneet jo tehonsa.

Jos taas Kuu sijaitsee tulimerkeissä (Oinas, Leijona ja Jousimies), kasvin energia on kertynyt kypsään siemeneen tai hedelmään. Sato korjataan talteen elo-syyskuussa kuivalla ilmalla, muttei liian helteisellä säällä. Vältä poimimasta raakoja tai ylikypsiä hedelmiä tai marjoja, koska niiden ravintoarvot eivät ole kaksisia.

Kun Kuu kulkee maamerkkien (Härkä, Neitsyt ja Kauris) halki, niin kasvin ravinteet varastoituvat juuriin, jolloin niiden kerääminen on kannattavaa. Paras vuodenaika on aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä ja paras vuorokaudenaika on aamuvarhainen tai iltamyöhäinen, sillä juuret eivät tykkää auringon valosta. Kuunkierrosta taas täysikuu ja pienenevä kuu ovat juurien keräilyn kannalta parhaita.


Koivu
Kuun kuvastaessa olemustaan vesimerkkien (Rapu, Skorpioni ja Kalat) kautta kasvin voima on lehdissä – nimenomaan nuorissa lehdissä, jolloin niiden kerääminen on otollisinta. Aamupäivällä kasteen haihduttua kasvavan kuunvaiheen aikana on paras keräilyajankohta.

Jokaisella eläinradan merkillä on oma kehonosa, jota se hallitsee.
Oinas – pää, silmät
Härkä – kaula, niska, korvat
Kaksoset – keuhkot, kädet, hartiat
Rapu – vatsa, maksa, sappi
Leijona – sydän, verenkierto
Neitsyt – suolisto, haima, hermosto
Vaaka – lonkat, munuaiset, virtsarakko
Skorpioni – sukuelimet
Jousimies – reidet, laskimot
Kauris – polvet, iho, luusto, nivelet 
Vesimies – nilkat, pohkeet, laskimot
Kalat – jalkaterät

Jos esimerkiksi kärsit päänsärystä, niin kerätessäsi rohtoja, jotka auttavat juuri päänsärkyyn, valitse ajankohta, jolloin Kuu on Oinaan merkissä. Sillä tavalla voit saada kasvin parannusvoiman tehon suuremmaksi.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments