Blogi‎ > ‎

Kukkien määrä voi kertoa tarkoituksen

lähettänyt Jatta Jäänummi 6.1.2015 klo 2.43   [ 12.1.2015 klo 9.56 päivitetty ]
Kun viet kukkia lahjaksi, niin oletko koskaan miettinyt sitä, mikä viesti kukkien lukumäärällä saattaa olla vastaanottajalle? Minä olen kuullut sellaisen säännön, että kukkia tulisi olla aina pariton luku, jolloin ne tuottavat onnea saajalle. Esimerkiksi jos ostan 10 kappaleen kimpun, niin otan yhden niistä itselleni ja vien ystävälleni loput yhdeksän.

Yhdellä kukalla, varsinkin kun se on punainen ruusu, voi ilmaista suurta rakkautta toista kohtaan. Kukkien lukumäärän runsaus ei välttämättä lisää kiintymyksen määrää – siis vähemmän on pääsääntöisesti enemmän. Näin kerran ravintolassa pettyneen miehen, joka osti kukkaistytöltä eräälle naiselle 6 kappaletta kukkia, ja viesti ei ollut kovin mairitteleva kuullessani sen viereiseen pöytään asti.

Kukkien lukumäärän merkityksien kerääminen on minulla vielä vaiheessa, ja siksipä tämä seuraava luettelo on lainattua tekstiä puutarha.net sivustolta ja ei välttämättä ole sinullekaan tällaisenaan sopiva.  

1 kukka: Olet kaikkeni.
2 kukkaa: Haluan tavata sinut uudelleen.
3 kukkaa: Haluan olla kanssasi kahden.
4 kukkaa: Kunnioitan sinua, mutta en vielä rakasta sinua.
5 kukkaa: Rakastan sinua.
6 kukkaa: En usko lupauksiisi tai pikaista paranemista.
7 kukkaa: Kosin sinua.
8 kukkaa: Olen ikuisesti sinun.
9 kukkaa: Kunnioitan sinua ja olen ystäväsi.
10 kukkaa: Haluan tehdä kaiken hyväksesi.
11 kukkaa: Olet aina ystäväni.
12 kukkaa: Selviämme vaikeuksistamme.
13 kukkaa: Minä vihaan ja halveksin sinua.
14 kukkaa: Olet kaikkeni.
15 kukkaa: Olet ansainnut kiitokseni ja kunnioitukseni.


Kukkien väreillä ja lajeilla saadaan viesteihin lisäsisältöjä. Väreilläkin on ihmisille eri merkityksiä ja myös sillä, mitä kukkia saa lahjaksi. Seuraavan kerran, kun menet kukkaostoksille, niin mieti, mitä haluat kukillasi kertoa vastaanottajalle. Kun kukillasi on tietty sanoma, niin silloin olet oikeasti kohdentanut kukat juuri sille henkilölle, jota ajattelit kukkia ostaessasi. Tunteella ostetut tai poimitut kukat tuottavat paljon enemmän iloa saajalle kuin kiireessä velvollisuudesta viedyt.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments