Blogi‎ > ‎

Kuu Kauriissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 16.11.2015 klo 13.02   [ 16.11.2015 klo 13.08 päivitetty ]
Kasvava Kuu on siirtynyt Kauriin merkkiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja viipyy tässä vaativassa asemassa tiistai-aamuun saakka. Kuu on alennuksessaan Kauriissa ja senpä tähden tunteet eivät pääse sillä tavalla esiin kuin ne Kuulle tyypillisesti pitäisi tulla.

Arki on konkreettisten asioiden hoitamista. Työt tuntuvat normaalia raskaammilta tehdä ja yleensä olosuhteiden pakosta joudut tekemään töitä, jotka vaativat fyysisiä ponnistuksia. Toisaalta, jos karttasi on esimerkiksi hyvin ilmava ja/tai vetinen, niin kuiva maa-elementti pudottaa sinut konkreettisesti maan pinnalle, jos tapanasi on lillua sfääreissä ja unelmoida pilvilinnoja. Henkisille ihmisille maadoittaminen on todella tarpeellista, ettei mopo karkaa käsistä, kuten sanotaan. Mikä sen parempi maadoittamisharjoitus kuin keskittyä tekemään jotain käsin kosketeltavaa puuhaa?

Kauris-äitinä olet hyvin järkevä, vaativa, ahkera ja kannustat lapsiasi saamaan kunnollisen ammatin, että lapsesi pääsisivät elämässä eteenpäin helpommalla kuin sinä aikoinaan. Omaat askeettisuutta, etkä kaipaa suurta väkijoukkoa ympärillesi pippaloita pitämään. Työn arvostaminen on kaikki kaikessa, eikä huvittelulle tahdo jäädä aikaa, saati innostusta, koska olet useimmiten lopen uupunut, kun ilta koittaa. Osoitat rakkautta lähimmäisiäsi kohtaan huolehtimalla arjen pyörityksestä pitämällä kodin järjestyksessä. Organisoit asiat niin, että muiden on helppo toimia, kun sinä olet kiirehtinyt leipää tienaamaan kodin ulkopuolelle. Sinulla saattaa olla monta työtä yhtä aikaa, että perheen elättämiseen ja lasten kouluttamiseen riittäisi rahaa.

Kuu Kauriissa sijainnissa polvet, luut, nivelet ja iho ovat alttiimpia saada rasitusvammoja, ihottumaa tai onnettomuusriski kasvaa näiltä osin. Kasvavan kuun aikana on syytä vahvistaa mm. oireilevia polvia kaalilehti- tai merisuolakäärein. Nämä kääreet auttavat mm. polvinivelten kipuiluun ja laskevat turvotusta. 
Ohje merisuolaliuoksen tekemiseen:
Liuota 3 ruokalusikallista merisuolaa pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kun suola on liuennut, niin täytä astia litraksi haalealla vedellä. Kastele esimerkiksi pyyhe huoneenlämpöiseen suolaveteen ja kiedo vääntökuiva pyyhe polven ympärille yön ajaksi tai 3 x 45 minuutin ajaksi /vuorokausi.

Ihosi saattaa olla todella kuiva Kuun tässä sijainnissa. Huolehdi riittävästä ihon rasvauksesta näinä päivinä. Aloe Vera kasvin lehden sisimmästä osasta tehty geeli (tunnet sen kirkkaasta väristä, koska siihen ei ole käytetty lehden kuoren vihreää osaa) on hyvä hoitamaan monenlaisia iho-ongelmia – paleltumat, palovammat, ötököiden pistot, jne. paranevat kotikonstein alta aikayksikön.

Eilen illalla olin laittamassa astianpesukonetta päälle, mutta turhaan. Se ei suostunut ottamaan vettä, vaikka tarkistin jokaisen mahdollisen kohdan. Tänä aamuna minua odotti astiapesukoneen verran käsitiskiä. Kun on tottunut siihen, että kone pesee ja kuivaa, niin en arvannutkaan, kuinka paljon aikaa ja vaivaa kuluu siihen, että saa puhtaat ja astiakaappikuivat astiat aikaiseksi. Viikonlopun henkisen kurssin vastapainoksi tuli kuin tilauksesta maadoittaminen äitimaan energioihin. Vanha asianpesukone tuli käyttöikänsä päähän – sen selvittivät minulle muutamat kodinkonekorjaajat, kun soittelin paikalle korjausmiestä. Ei kannata noin vanhaa korjata, oli tyypillisin vastaus.

Voi, voi, sitä jätteen määrää, mikä kertyy, kun kodinkoneet tehdään niin heppoisiksi, etteivät kestä edes kymmentä vuotta. Ennen vanhaan koneet tehtiin niin lujiksi, että ne kestivät sukupolvesta toiseen särkymättä. Ensimmäinen meidän perheen astianpesukone kesti meillä 28 vuotta eli noin Saturnuksen tai Progressiivisen Kuun kierron verran eläinradan ympäri. Saturnus tarjoaa välttämättömän, mutta ei mitään ylellistä. Hyvä palvelija oli meidän I koneemme, jonka sisuskalutkin olivat niin kestävät ja hyvin suunnitellut, että astioiden järjesteleminen koneeseen oli helppoa ja vaivatonta toisin kuin nykyisissä koneissa, joissa astiat ovat kallellaan, mikä mihinkin suuntaan. Nykyään heikko laatu takaa sen, että kodinkoneita menee kaupaksi enemmän ja enemmän ja tuotantolaitosten osakkeenomistajat maksimoivat voittonsa tällä tavalla välittämättä ollenkaan kuluttajista, jotka haluaisivat suojella luontoa ja ympäristöä tuleville sukupolville.

Miten on sitten vanhojen ihmisten laita. Sanotaanko heillekin suoraan – ei kannata leikata, koska yhteiskunta ei hyödy enää heistä. Vai keksitäänkö joku tekosyy, millä estetään leikkaukseen pääsy. Missä viipyy totaalinen muutos, niin että yhteisöllisyys nostaa päätään ja ihmiset alkavat välittämään oikeasti toisistaan ja unohtavat ”Minulle kaikki ja heti” mentaliteetin?

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments