Blogi‎ > ‎

Kuu Neitsyessä

lähettänyt Jatta Jäänummi 8.10.2015 klo 12.54
Vähenevä Kuu siirtyy tähtitaivaalla Neitsyen merkkiin tänään illansuussa ja viipyy tässä merkissä aina sunnuntaihin (11.10.2015) puolelle päivin.  Nyt tulevana viikonloppuna Kuu Neitsyet saattavat innostua vaatehuollosta. Kesävaatteet pestään ja pakataan talviteloille ja talvivaatteet otetaan käyttöön. Siinä samalla pikkutarkkuus voi kohdistua varaston hyllyjen siivoamiseen ja Kuu Neitsyt on tyytyväinen vasta sitten, kun kaikki on tiptop järjestyksessä. 

Toisten epäjärjestelmällisyys ja sotkuisuus saavat usein Kuu Neitsyen tunteet kiihdyksiin. Kun tunteet ovat oman analysoinnin kohteena, ei energiaa tahdo jäädä millekään muulle elämässä. Ja kun tuntuu pahalta, ei suinkaan käännytä sisäänpäin ja katsota, mikä omassa itsessä mättää, vaan suunnataan katseet ja arvostelut lähellä oleviin ihmisiin. Tällä tavoin yksilö yrittää lievittää omaa tuskaansa siitä, ettei pysty olemaan täydellinen ja suoriutumaan kaikista tehtävistään vähintäänkin 100 prosenttisesti. Kuu kertoo siitä, miten arkea pyöritämme ja siitä selviämme. Jos kaikki ei mene, niin kuin Kuu Neitsyt haluaa, niin ympäristö saa tuta sen jollakin tavalla omissa nahoissaan. Minun äitini Kuu Neitsyessä tyyppinä suuttuessaan paukutteli ja kolisutteli astioita ja tavaroita siinä määrin, ettei keltään jäänyt huomaamatta, että hän ei ollut tyytyväinen johonkin asiaan. Silloin kannatti olla ihan ääneti, eikä mennä kyselemään häneltä mitään.

Puhtaus oli äidilleni a ja o, ja siivoukset oli tehtävä säntillisesti joka aamu ja parempi siivous aina lauantaisin. Hänellä oli paljon sanontoja, joita hän viljeli. Ne hän oli perinyt varmaan omalta äidiltään, ja jotkut niistä ovat myös minun käytössäsi. Esimerkiksi ’Paikka kaikilla ja kaikki paikoillaan’ – sanonta kuvaa erittäin hyvin sitä järjestystä, jota äitini kannatti. Silloin äidin ei tarvitse olla korvaamaton, kun jokainen tietää, missä mikäkin tavara sijaitsee. ’Kylmä liika vanttuussa, lämmintä se on sukassa’ taas kertoo siitä neuvosta, miten kukin voi pitää itsensä lämpimänä. ’Laiska töitään luettelee’ ja ’Laiska kerralla, ahkera monta kertaa’ sanonnat opettivat meitä tekemään työtä nurisematta. Olihan sitä raskasta työtä yllin kyllin pienviljelijäperheessä, johon oli syntynyt neljä tyttölasta.

Äitini oli ylihuolehtija ja pelonsiirtäjä meihin lapsiin. Kaikessa hän näki vain vaaratekijöitä, eikä mistään voinut iloita oikeasti, koska ilo voi muuttua itkuksi millä hetkellä hyvänsä hänen mukaansa. Hänen ylpeyden aiheitansa olivat vauvan makuupussi ja vaunut, joita ei ollut kukaan meistä kastellut nukkuessaan. Jos äitini olisi saanut päättää, hän olisi halunnut pitää meidät kaikki neljä tytärtään omien siipiensä suojassa, ettei vaan paha maailma vie meitä mennessään. Hän halusi kahlita meidät ja siten varjella meitä kokemasta omia karmanläksyjämme.

Olen kuitenkin valinnut hänet omaksi äidikseni tähän elämään, että voisin hänestä peilata omia menneitten elämien toimintatapojani ja päästää niistä irti lopullisesti. Hän on suuresta rakkaudesta minua kohtaan suostunut tulemaan äidikseni, että itse pystyisin rakastamaan lapsiani pyyteettömästi ja päästämään heidät aikanaan omaan elämään ilman syyllisyyden tunteita, joita itse koin, kun nuorena lähdin kotoa opiskelemaan ja sitä kautta itsenäistymään.

Olen näinä päivinä katsellut meidän suvun naisten astrokarttoja ja yrittänyt löytää sieltä yhteneviä/eriäviä tekijöitä esimerkiksi Kuun ja Ceres-asteroidin kautta. Molemmat taivaankappaleet kuvaavat äitiyttä, mutta Cereksen teemana on vapautuminen menettämisen pelosta ja liiasta huolehtimisesta. Sitä vapautumista äitini opetteli lastensa kautta. Jotta hän kesti nämä kotoa poismuuttamiset, hän luopui meistä kokonaan, koska hän ei voinut ymmärtää sitä, että me voimme onnistua elämässä omillamme.

Mielenkiintoista astrologisesti on se, että kaikkien meidän tyttärien kartalla Kuu sijaitsee johtavassa merkissä - Kauriissa, Oinaassa ja kahden tyttären Kuut Ravussa. Onko tämän sukupolven tehtävä katkaista suvun naiskarma, joka koskee mm. lasten menettämisen pelkoa. Johtavat merkit aloittavat aina uuden vuodenajan – Oinas kevään, Rapu kesän, Vaaka syksyn ja Kauris talven. Kevät on uuden kylvämisen aikaa, kesä kasvun aikaa, syksy sadonkorjuuta ja talvi vanhasta luopumista ennen seuraavaa kevättä.

Onkohan niin, että planeetat vaikuttavat myös hengen tasolle siirtyneisiin sieluihin? Jos näin on, niin Pluto on tekemässä pysyvää muutosta äitini Cereksen oppiläksyihin ja Neptunus Kaloista on tuomassa uskoa ja luottamusta siihen, että hänen itsensä ei tarvitse kantaa liiallista huolta ja murhetta mistään asiasta tai ihmisestä, vaan kyllä Jumala siunaa, suojelee ja kannattelee ihmisen elämää sen mukaan, mitä itse kukin on sielunsuunnitelmaansa kirjannut. Vai onko niin, että nämä oppiläksyt ovatkin nyt meidän tyttärien oppiläksyjä? Mene ja tiedä.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments