Blogi‎ > ‎

Kuun vaikutus arkeemme

lähettänyt Jatta Jäänummi 8.6.2015 klo 12.09   [ 24.6.2015 klo 6.03 päivitetty ]
Astrologisella kartalla Kuun sijainti kertoo siitä, miten me toimimme arjessa. Vesimerkeissä (Rapu, Skorpioni, Kalat) olevan Kuun haltijan elämä ohjautuu etupäässä tunne-elämän kautta, kun taas esimerkiksi tulimerkeissä (Oinas, Leijona, Jousimies) olevan Kuun omaavan elämä pohjautuu toiminnalle.

Tänään pienenevä Kuu on siirtynyt tunteikkaaseen Kalojen merkkiin ja on yhtymässä Neptunus-planeettaan tähtitaivaalla. Nyt haaveilut ja utopiat saavat yliotteen niistä yksilöistä, jotka ovat herkkiä omassa tunne-elämässään. Itku on herkässä, jos katsot tunteikkaita elokuvia lähipäivinä. Kuu viipyy tällä kertaa Kalojen merkissä noin pari vuorokautta. Kalojen merkki hallitsee ruumiinosista jalkateriä ja varpaita. Tämä aika (vähenevä Kuu Kaloissa) on paras ajankohta jalkakylvyille, känsien ja syylien poistoon jalkapohjista, mutta ei jalkoihin tai varpaisiin kohdistuville leikkauksille. 

Kuun ollessa Kalojen merkissä kaikki, mitä teet jalkojesi hyvinvoinnin eteen, on kaksin verroin tehokkaampaa, ja taas kaikki jalkojasi kuormittava ja rasittava toiminta on kaksin verroin haitallisempaa. Huomioi seuraava erikoisuus; jos käytät alkoholia, lääkkeitä, kahvia tai nikotiinia, niin niiden vaikutus sinuun on paljon voimakkaampi kuin Kuun ollessa muissa eläinradan merkeissä.

Parveke- ja huonekasvit tykkäävät erityisesti siitä, jos niitä kastellaan Kuun ollessa Kalojen merkissä. Kotitöistä siivous ja pyykinpesu sujuvat helpommin ja joutuisammin vähenevän kuun aikana. Ongelmatahrat irtoavat helpommin, ja pesuainetta kuluu vähemmän vähenevän Kuun kuin kasvavan Kuun aikana. Tahranpoisto on tehokkainta, jos se tehdään vesipäivinä (Kuu Kaloissa, Ravussa tai Skorpionissa). Kasvava Kuu taas aiheuttaa voimakkaan vaahdon muodostuksen, eivätkä ongelmatahrat irtoa vaatteista.

Huoneiden tuuletus kannattaa tehdä nopeasti, kun Kuu on vesi- (Rapu, Skorpioni ja Kalat) tai maamerkeissä (Härkä, Neitsyt ja Kauris). Kaikissa muissa merkeissä huoneiden tuuletus voidaan tehdä perusteellisemmin. Vuodevaatteet ja patjat tulee tuulettaa perusteellisesti vähenevän Kuun ollessa tuli- (Oinas, Leijona ja Jousimies) ja ilmamerkeissä (Kaksoset, Vaaka ja Vesimies). Tuuletusta kannattaa ehdottomasti välttää vesipäivinä (Kuu Kaloissa, Ravussa ja Skorpionissa) ja kasvavan Kuun aikana, koska petivaatteet vetävät itseensä kosteutta, joka on ainakin reumaatikoille haitallista.

Kausivaatteet kannattaa varastoida vähenevän Kuun ollessa ilmamerkeissä (Kaksoset, Vaaka, Vesimies). Silloin ei tarvita koinsuoja-aineita laisinkaan. Kuun ollessa tähtitaivaalla maamerkeissä (Härkä, Neitsyt, Kauris) vaatteet saattavat varastoinnin aikana alkaa haista ummehtuneilta tai jopa homehtua. Vesimerkeissä oleva Kuu sitä vastoin aiheuttaa kosteuden kertymistä varastoitaviin vaatteisiin.

Hiustenhoidossa on muutama asia, joka on tärkeää ottaa huomioon, jos kärsii hilseestä, ohuista, taipumattomista ja/tai takkuisista hiuksista. Kun leikkuutat hiuksesi Kuun ollessa Kaloissa, saat helposti hilsettä. Jos hiustenleikkuu sattuu ajankohtaan, kun Kuu on Ravussa, niin hiuksistasi tulee takkuiset ja taipumattomat. Siksipä myös hiusten pesua kannattaa välttää Kuun ollessa joko Ravussa tai Kaloissa tähtitaivaalla.

Jos haluat vahvemmat hiukset itsellesi, voit koittaa seuraavaa ohjetta:
Kuu Leijonassa on paras aika hiustenleikkuulle tai latvojen lyhentämiselle - edustaahan Leijonan harja tuuheutta ja runsautta pään alueella. Leikkuuta hiuksesi helmikuusta elokuuhun aina kasvavan Kuun ollessa Leijonan merkissä. Silloin saat runsautta ja kasvua hiuksillesi. Kuu Leijonassa päivät tälle kesälle ovat 19. – 21. kesäkuuta, 17. – 18. heinäkuuta sekä 13. – 14. elokuuta. Kannattaa kokeilla, josko saisit toivomaasi tuuheutta hiuksiisi.

Kaupunkilaistumisen myötä olemme erkaantuneet luonnon rytmeistä, emmekä osaa lukea luonnon meille tarjoamia viestejä oikein. Kun opettelisimme lukemaan Kuun rytmejä ja kuuntelemaan vanhemman polven kokemuksellista tietoa, pääsisimme monessa asiassa helpommalla ja esimerkiksi ympäristömme saastuisi vähemmän.

Isäni oli syntynyt Kalojen merkissä ja neljä viidestä henkilökohtaisesta planeetasta sijaitsi Kalojen merkissä. Hän oli uudenkuun lapsi, joka oli yhtä luonnon kanssa. Muistan erään aikaisen herätyksen, kun isäni koputti aittamme seinään kuiskaten: ”Tytööt, tytööt, kello on neljä aamulla ja olisi aika nousta heinän tekoon. Taivaanranta punertaa siihen malliin, että puolilta päivin alkaa sataa.” Me olimme edellisenä iltana olleet myöhään pellolla, eikä olisi yhtään huvittanut nousta työntekoon. Mutta ei auttanut muu, kun kömpiä ylös lämpöisen veltin alta ja lähteä heinähommiin. Yllättävintä oli se, että kun kahdentoista maissa saimme kaikki niitetyt heinät seipäille, niin todellakin alkoi satamaan vettä, aivan kuten isäni oli ennustanut aamuyöstä.

Sydämellä ja lämmöllä
Jatta
Comments