Blogi‎ > ‎

Kuu Ravun merkissä

lähettänyt Jatta Jäänummi 11.8.2015 klo 5.56   [ 11.8.2015 klo 8.01 päivitetty ]
Eilen iltapäivällä tähtitaivaan vähenevä Kuu on siirtynyt omaan herkkään merkkiinsä Rapuun ja viipyy siinä aina keskiviikkoiltaan asti. Rapu on hyvin äidillinen, hoivaava, huolehtiva ja feminiininen merkki. Kuu hallitsee Rapua sekä 4. huonetta ja edustaa mm. perinteitä, omaa äitiä ja lapsuusaikaa elämässämme. Jos sinulla on Kuu Ravussa, niin äitisi on ollut hyvin äidillisellä mielellä syntymäsi aikaan. Sinulla on erityinen suhde omaan äitiisi, mutta elämän aikana sinun on varottava kiintymästä liikaa äitiisi, ettei muodostu riippuvuussuhdetta puolin eikä toisin.

Syntymäkartalla olevat haastavat aspektit, esimerkiksi Neptunuksen neliö tai oppositio Kuulle Ravussa, tekevät yksilöstä erittäin hauraan ja haavoittuvan. Kun Neptunuksen energiat ovat hyvin eteeriset, niin ei ole ollenkaan harvinaista, jos mielikuvitus laukkaa liian lujaa ja olemattomat epäilyt heräävät hyvin herkästi ajatusmaailmaasi. Siksipä on tärkeää opetella luottamaan muihin ihmisiin, mutta silti ei tarvitse olla liian sinisilmäinen. Maalaisjärjen käyttäminen ja asioiden kyseenalaistaminen ovat tarpeen näin hauraan ihmisen elämässä. Myös itsensä maadoittaminen on erityisen tärkeää, että ihminen pysyy realiteeteissa ja pystyy elämään tätä arkista elämää täällä maan päällä.

Vesielementin edustajana Kuu-Rapu -yksilöt pitävät yleensä vesistöjen äärellä asumisesta, uimisesta, tummuvan veden pinnalle muodostuvasta kuunsillasta ja/tai romanttisista kävelyistä iltaisin kuun loistaessa tähtitaivaalla. Kun ihmiselle tulee tunnepuolella pettymyksiä, niin ne heijastuvat vatsaan, rintoihin tai ruoansulatukseen. Jos saat ahdistuksen tunteen ylävatsasi alueelle, niin mieti, mitkä tunteita nostattaneet asiat ovat jääneet käsittelemättä, tai jos jokin ruoka aiheuttaa vatsan väänteitä, niin tunnistatko tunteen, jota et ole voinut sulattaa, aivan kuten ruoka-aineet ovat joskus huonosti sulavia niin tunteetkin vaativat sulattelua, etteivät ne patoudu ja käsittelemättöminä aiheuta vatsan alueen oireita ja pitkittyessään myös kroonisia sairauksia.

Nyt kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, mitä syö, koska kaikki terveellinen ravinto edistää hyvinvointia, kun taas epäterveellinen aiheuttaa kaksin verroin ongelmia ruoansulatuksessa. Kuu vesielementin merkeissä (Rapu, Skorpioni ja Kalat) vaikuttaa parhaiten silloin, kun ravinto sisältää etupäässä hiilihydraatteja, joiden vaikutus hermojärjestelmäämme on hyvä. Jauhoista speltti on vaatimaton syysvehnälajike, mutta on ravintoarvoltaan ja sisäiseltä voimaltaan paljon terveellisempi kuin jalostetut muut viljalajimme. 

Münchenissä ollessamme valitsin tietämättäni hiilihydraattipitoisen annoksen (Kuu oli sillä hetkellä Kalojen merkissä) ja olin todella mielissäni siitä, miten virkistävä ja hyvän olon vatsaan tuova tämä hedelmä- ja marjavoittoinen annos oli 34 asteen helteessä nautittuna. Silloin toimin omien vaistojeni varassa kuunnellen sisäistä intuitiotani.

Tämän päivän kartalla Astraea-asteroidi ja Kuu ovat yhtymässä keskenään Ravun merkissä ja tällöin Kuu voi nostattaa pintaan tunteita, jotka koskevat esimerkiksi epäoikeudenmukaisuutta lapsuudessasi. Oletko kokenut, että äitisi arvosti tai antoi huomiota enemmän poika- kuin tyttölapsilleen? Siinä on sinulla oppiläksynä katkaista tällainen malli omalta osaltasi ja toimia juuri päinvastoin kuin äitisi on toiminut. Anteeksiantamisen kautta voit vapauttaa energiasi ja sen jälkeen kohdella omia lapsiasi tasa-arvoisina ja rakastaa heitä juuri sellaisena kuin he ovat omine hyvine ja huonoine puolineen.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments