Blogi‎ > ‎

Kuu Saturnus ja Mars Kauriissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 7.4.2018 klo 2.55   [ 7.4.2018 klo 6.10 päivitetty ]
Kuu, Saturnus ja Mars ovat samassa rykelmässä tähtitaivaalla 7.4.2018 ja tekevät haasteellista määräkulmaa perääntyvälle Merkuriukselle. Keskustelu saattaa olla todella kiivasta ja yhteenottoja tapahtuu varmasti, jos et ole varuillasi siitä, mitä sanot tai miten asiasi ilmaiset.

Paras oppi-isämme Saturnus ohjaa meitä tunne-elämämme kautta hillitsemään aggressiivisia purkauksiamme, olivatpa ne sitten sanallisia tai fyysisiä. Jos et osaa käsitellä asioita asioina, vaan lähdet tunteella mukaan, niin silloin voit sortua toisen ihmisen arvostelemiseen ja syyllistämiseen, etkä pysty arvioimaan tilannetta järkevästi.

Näen tässä perheriidan ainekset, kun äiti itsekkäistä syistä haluaa pitää poikalapsen kotona auttamassa perhettään. Poika on kuitenkin rakastunut korviaan myöten ihanaan tyttöön, joka asuu kauempana.  Sanansäilä heiluu ja taistelu on valmis. Jos poika ei uskalla ajatella omaa parastaan, niin hän alistuu kohtaloonsa, kuten aiemmissakin elämissä hän teki. Silloin hän toimi vanhojen totuttujen tapojen mukaan ja jäi huolehtimaan omista vanhemmistaan, vaikka hänen sielunsuunnitelmalle olisi tehnyt hyvää lähteä ja irrottautua näistä rajoitteista.

Jos jompikumpi vanhemmista, tässä tapauksessa äiti, haluaa kontrolloida tai rajoittaa lapsensa itsenäistymispyrkimyksiä, niin samalla hän kerää itselleen negatiivista karmaa. Lapset ovat lainaa vain, eikä äiti voi heitä omistaa koko elämäänsä. Lapsista on päästettävä irti ajallaan, että he voisivat toteuttaa omaa sielunsuunnitelmaansa.

Äiti voi tehdä kaiken lastensa puolesta ja tällä tavalla tehdä heistä avuttomia ja riippuvaisia itsestään. Äiti saattaa käyttäytyä epäoikeudenmukaisesti huomioimalla poikiaan enemmän kuin tyttölapsiaan, sillä pojat antavat mielellään äidin passata heidät piloille, kun taas tytöt ovat paljon kiinnostuneempia huolehtimaan itsestään jo pieninä.

Äidin tulisikin siinä vaiheessa, kun lapset ovat irrottautumassa kodistaan, keskittää katseensa itsen hyvinvointiin ja siihen, mitä elämä voisi tarjota nyt, kun hän on vihdoin vapautunut kasvatusvastuustaan. Äiti on tehnyt usein parhaansa lastensa eteen ja nyt olisi aikaa itselle. Anna itsellesi lupa löytää jokin mielekäs harrastus, jolle aikaisemmin sinulta ei ole löytynyt riittävästi resursseja. Intuitiivisesti voit kuunnella sisäistä viisauttasi ja harrastusten kautta saada myös uusia ihania ihmissuhteita lasten jättämään tyhjiöön.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments