Blogi‎ > ‎

Mars Kaloissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 18.12.2016 klo 13.35   [ 18.12.2016 klo 13.38 päivitetty ]
Mars siirtyy Kalojen herkkään merkkiin huomenna 19.12.2016 samalla, kun Merkurius alkaa perääntyvän 3-viikkosjaksonsa Kauriin merkistä. Kun kaikki tekeminen on nyt fiiliksestä kiinni, niin ei kannata väkipakolla suorittaa sellaisia toimia, jotka ovat pakkopullaa. Kuka määrittelee sen, mitä sinun tulee tehdä jouluviikolla? Ovatko ne perinteet, jotka vaativat, että siivous on suoritettava perusteellisesti viimeistä kaapin nurkkaa myöten? Tulee se joulu, vaikket vanhalla ja totutulla mallilla toimisikaan.

Varsinkin jos olet työelämässä, onko mitään järkeä siinä, että puurrat iltamyöhään arki-iltoina saadaksesi marttyyrin viitan hartioillesi jouluna? Sitten aattoiltana heittäydyt rättiväsyneenä sänkyysi, kun olet vielä ruokkinut koko suvun, muistanut kaikkia rakkaitasi ja käynyt vielä hautausmaalla laskemassa kynttilät jo hengen tasolle siirtyneille rakkaille.

Kuitenkin rakkaamme tuolla puolen eivät välitä siitä, mitä me heidän haudoilleen viemme, koska vain heidän fyysinen asuinsijansa lepää siellä. Riittää, kun sydämissämme muistamme heitä ja muistelemme menneisyydessä kokemiamme yhteisiä hetkiä. Sielu on ns. kuoleman hetkellä siirtynyt hengen valtakuntaan ja jatkaa elämäänsä korkeammissa sfääreissä, kevyemmissä energioissa, joissa ei tunneta kipua, eikä tuskaa. Henget ovat mielellään meidän perhejuhlissamme läsnä ja he haluaisivat, että mekin arvostaisimme yhdessä oloa, läheisyyttä ja lämpöä paljon enemmän kuin ulkoisia tekijöitä, kuten kalliita lahjoja, turhaa stressaamista tai liiallista siivoamista.

Kaikki se tekeminen, joka tuottaa sinulle iloa, saa siivet alleen ja mieluinen työ etenee kuin tanssi. Mars Kaloissa sijaitessaan innostaa sinua tekemään välttämättömätkin tehtävät uudella tavalla luovasti ja vapaasti. Jos nautit musiikista, niin laula, hyräile tai laita mielikappale soimaan, niin huomaamattasi olet suoriutunut aherruksestasi alta aika yksikön.

Tähtitaivaan Merkurius melkein saavuttaa Pluton sijainnin Kauriissa ennen perääntymisvaihettaan. Tämä parivaljakko tekee T-kirjaimen sakaraa Uranuksen ja Jupiterin väliselle oppositiolle. Pluto antaa Merkuriukselle rohkeuden ottaa puheeksi perheessä olevat epäkohdat, jotka hiertävät parisuhdetta ja heikomman osapuolen vapautta olla tasa-arvoinen esimerkiksi kotitöiden suhteen. Jotta voisit olla onnellinen omassa suhteessasi, sinun on vapauduttava menettämisen pelosta ja liiasta huolehtimisesta. Vain kohtaamalla pelkosi pystyt vapauttamaan itsesi niin, että uskallat ottaa aratkin asiat keskustelun alle. Pelkoenergian muuttuessa rakkaudeksi joulunpyhätkin sujuvat paljon leppoisimmissa tunnelmissa kuin mykkäkoulua tai mökötystä pitämällä.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments