Blogi‎ > ‎

Mars Leijonassa

lähettänyt Jatta Jäänummi 18.7.2017 klo 7.14   [ 18.7.2017 klo 7.18 päivitetty ]
Mars siirtyy Leijonan luovaan merkkiin torstaina 20.7.2017 samalla kun Aurinko jää vielä muutamiksi päiviksi kotoisiin tunnelmiin Ravun merkin puolelle. Venus ja Kuu tekevät yhtymää Kaksosten merkissä. Tämän ajan teemana ovatkin lasten itsenäistymisen pyrkimykset, kodista lähtemisen tarve ja lapsista irtipäästämisen tuska.

Äiti varsinkin haluaisi pitää lastaan hellässä turvassa omassa kodissaan ja opettaa hänelle tärkeitä arvomaailmaan ja ideologiaan liittyviä asioita ihan konkreettisella tasolla. Äiti rajoittaa ja jopa vastustaa lapsen vapauspyrkimyksiä omaan itsenäistymiseensä. Äidin on opittava se, ettei lapsia voi omistaa, vaan heistä on hyvä päästää tunnepuolella irti, kun heidän siivet ovat riittävän vahvat ensi lennolle. Voisin verrata tätä kodista lähtemisen tarvetta linnun pöntön asukkeihin. Heti kun untuvikkolintu rohkenee ottaa siivet alleen ja pujahtaa pöntön suuaukosta ulkomaailmaan, niin se selviää emon alkuruokinnan tuella helposti omaan elämäänsä.

Isä taas ihmettelee sitä, miten lapsi saattaa omistaa sellaisen rohkeuden lähteä tuntematonta kohti rinta rottingilla. Isä vastaavassa iässä turvautui tuttuun ja turvalliseen kotiympäristöön auttamaan usein raskasta ruumiillista työtä tekeviä vanhempiaan tunnesyistä, vaikka hänellä olisi ollut tarve itsenäistymiseen ja omanlaiseen luovuutta hehkuvaan elämään.

Uranuksen tehdessä haastavaa neliötä sekä Auringolle että Marsille se aktivoi molempaa osapuolta – vanhempaa ja lasta – repäisemään irti itsensä turhista rajoitteista, jotka sitovat heidät karkeampiin ahdistaviin energioihin. Nyt on aika päästää irti sukupolvien saatossa isältä pojalle siirtyneestä velvollisuuden taakasta, joka monta kertaa on voinut haavoittaa sydäntä ja sielua, koska katkeruus ja alistuminen johtavat useinkin puhumattomuuteen. Anna lapsellesi lupa olla oma luova itsensä. Älä tarraudu häneen alistamisen tai omistamisen tarpeestasi, vaan kannusta häntä selviämään omillaan.

Marsin kiihko Leijonan merkissä ei ole niin tulista kuin omassa merkissään Oinaassa. Nyt kannattaa tehdä niitä inspiraation aktivoimia asioita, joita et ole rohjennut aikaisemmin kokeilla. Kun annat luovuudelle mahdollisuuden, huomaatkin, että osaat tehdä monta sellaista asiaa, joista olet aikaisemmin vain uneksinut. Omat luomukset tuovat sinulle hyvän mielen lisäksi myös paremman itsetunnon ja rohkeuden olla oma ihana itsesi.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments