Blogi‎ > ‎

Merkurius ja Pluto yhtymässä Kauriissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 22.1.2016 klo 3.45   [ 22.1.2016 klo 3.51 päivitetty ]
Tänään on Merkurius perääntynyt Kauriin merkissä tarkkaan yhtymään Pluton kanssa. Tarkan yhtymän vaikutus kestää tällä kertaa yhtäjaksoisesti pidempään (20.1. – 1.2.2016), koska Merkurius myös pysähtyy tässä yhtymässä ja jälleen etenee tähtitaivaalla. Ensimmäinen tarkka yhtymä tällä kertaa oli 19.12.2015. Sen jälkeen Merkurius on ehtinyt jo käydä hieman Vesimies-merkin puolella ja on nyt perääntyvässä vaiheessa tähtitaivaalla. Pluto, ehdoton pysyvien muutosten tekijä ihmisen elämässä, tarrautuu nyt kommunikointiplaneetta Merkuriuksen teemaan. Jumalten sanansaattaja Merkurius pitää siitä, että puhutaan totuudenmukaisesti ja siitä on leikki kaukana. Perääntyvän Merkuriuksen aikana ihmiset kääntävät katseensa enemmän itseensä ja tutkivat omia tekemisiään. On ehdottaman tärkeää kuunnella sydämensä ääntä ja tehdä niin kuin omatunto sanoo.

Nyt on syytä olla ennen kaikkea itselle rehellinen omissa ajatuksissaan, puheissaan ja niiden totuudenmukaisuudessa. Oletko hoksannut sen, että valheilla on lyhyet jäljet, ja loppujen lopuksi satutat vain itseäsi sillä, jos kerrot muunneltua totuutta kanssakulkijoillesi? Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan - jos narraat muita, niin itsekin tulet höplästä vedetyksi. Jos epäilet muita, niin toisetkaan eivät voi sinuun luottaa. Luottamus on saavutettava tekojen kautta ja vasta sen jälkeen voi olla vapaa, vaikka olisikin sitoutunut asioihin tai ihmisiin.

Merkurius on viestinnän planeetta ja helpoin viestinnän muoto on puhuminen. Kun puhut rehellisesti, äänihuulesi ja kurkkusi voivat hyvin, mutta muunnellun totuuden puhuminen näissä Kauriin rajoittavissa energioissa saa puhe-elimesi voimaan pahoin. Voit saada oireilua korvien, kurkun ja/tai keuhkojen alueille. Pluton tarkoitus on pysyvästi muuttaa ja sisäisesti uudistaa ihmistä, ja tässä tapauksessa juuri hänen viestintäänsä ollaan parantamassa totuudellisempaan suuntaan.

Tämä merkittävä ajanjakso voi nostaa pintaan myös yhteiskunnallisia ”valheita”, jotka edesauttavat vanhojen rakenteiden sortumista ja uuden yhteisöllisen kulttuurin mahdollistumista. Jos esimerkiksi työmarkkinoilla löytyy vain omaan napaansa tuijottelijoita, jotka maksimoivat voitot ja jättävät uppoavan laivan heti, kun siitä ei enää ole itselle mitään hyötyä. Kuka maksaa viulut? No, nehän jäävät yleensä yhteiskunnan harteille eli veronmaksajille, ja työntekijät maksavat kovaa hinnan siitä, että ovat palvelleet uskollisesti työnantajaansa saaden lahjaksi vain potkut.

Suomessa rahalla on suuri valta. Vain pieni osa kansakunnasta loppujen lopuksi sanelee sen, miten tätä maata oikeasti johdetaan. Ja muut ovat johdateltavissa rahan avulla. Rahanvaltiailla pitäisi olla myös suuri vastuu, mutta näin ei ole. Vastuu sälytetään aina ”alemmille kerroksille” yhteiskunnassa. On huvittavaa seurata esimerkiksi tutkimuksia, milloin mistäkin asiasta. Tutkimuksen tekijä saa yleensä rahoituksen jostakin lähteestä ja tutkimustulokset poikkeuksetta miellyttävät juuri rahoittajaa. Minusta on todella tärkeää tietää se, mikä rahoittajataho missäkin tutkimuksessa on ollut mukana. Silloin voin aivan maalaisjärjellä itse päätellä, uskonko tutkimukseen vai heitänkö sen menemään arvottomana tietona. ”Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.” on sanonta, joka näissäkin tapauksissa pitää 100 prosenttisesti paikkansa.
Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments