Blogi‎ > ‎

Mars ja Pluto retroilee

lähettänyt Jatta Jäänummi 15.4.2016 klo 3.48   [ 15.4.2016 klo 3.49 päivitetty ]
Mars ja Pluto alkavat perääntyä lähes samanaikaisesti

Vahvat ja voimakkaat planeetat, Mars ja Pluto aloittavat perääntyvän periodinsa lähes yhtäaikaisesti. Kummallekaan planeetalle perääntyvä aika ei ole kovin suotuisa, koska molemmat haluavat olla vallan kahvassa ja päättää asioista yksinään.

Sodanjumala Mars aloittaa perääntymisen Jousimiehen merkissä 17.4. ja jatkaa perääntymistään Skorpioni-merkin puolelle 23 astelukuun saakka, jolloin (30.6.) Mars etenee jälleen. Marsin räjähtävät energiat eivät tykkää siitä, että ihmisten on pysyttävä nahoissaan ja nieltävä kiukkunsa, jos asiat eivät mene juuri sillä tavalla kuin Mars on suunnitellut. Perääntymisen aikana on aika kääntyä sisäänpäin ja miettiä sitä, haluaako jatkaa taistelua, kuten aikaisemmin, vai vaihtaako suuntaa etsiäkseen rakentavia ratkaisuja muualta yhteistyön sujumiseksi. Tässä Mars-sijainnissa joutuu käymään taistelua oman totuuden ja toisten mielipiteiden välillä. Jos luovut omasta totuudestasi miellyttääksesi muita, eipä käy sinun toimintasi kateeksi, sillä se tie on lyhyt tie ja ei johda mihinkään. Marsin siirtyessä Skorpioni-merkin puolelle kysymykseen tulee oman sydämen viisauden kuunteleminen, sen kautta uudistuminen ja omaan totuuteen luottaminen.

Pluto, joka haluaa olla vallan harjalla alistaen tullen mennen kanssakulkijoitaan, aloittaa perääntyvän liikkeensä päivää myöhemmin eli 18.4. Kauriin merkissä. Pluton hitaan liikkeen ansiosta perääntyminen kestää huomattavasti pidempään (26.9.2016 asti) kuin nopeatempoisen Marsin vastaava jakso. Nyt on mielenkiintoista seurata työelämän muutoksia, joita hallitus ajaa eteenpäin kiivain askelin. Toukokuun loppu on se ajankohta, johon mennessä työmarkkinaosapuolet ilmaisevat oman kantansa hallituksen esityksille. Mars perääntyy sopivasti Pluton hallitsemaan Skorpionin merkkiin vähän ennen (28.5.) päätöksien eräpäivää – se on räjähdysaltis sijainti kaiken kaikkiaan. Miten Suomen kansa toimii – alistuuko se vallanpitäjien pelottelun alla vai ottaako se ohjat omiin käsiinsä sen jälkeen, kun Marsin liike suorenee kesäkuun lopussa? Toisaalta taas, mitä tapahtuu syyskuun loppupuolella, kun Pluto etenee jälleen? Pluto tekee ne rakenteelliset muutokset, jotka ovat tarpeen yhteiskunnassamme. Pluto ei rakenna entisen päälle, vaan se tuhoaa ensin vanhan, että löytyy tila uudelle ja tuoreelle mallille toimia yhteisöllisesti tässä muutosten maailmassa.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments