Blogi‎ > ‎

Perääntyvä Merkurius

lähettänyt Jatta Jäänummi 19.1.2015 klo 8.29
Merkurius siirtyi Vesimiehen merkkiin loppiaisena ja alkaa perääntyä Vesimiehessä tammikuun 21. päivänä ja etenee jälleen 11. helmikuuta. Tässä on lista Merkuriuksen perääntyvistä jaksoista vuosina 2015 ja 2016:

21.1.2015 – 11.2.2015
19.5.2015 – 11.6.2015
17.9.2015 – 9.10.2015
5.1.2016 – 25.1.2016
28.4.2016 – 22.5.2016
30.8.2016 – 22.9.2016
19.12.2016 – 8.1.2017
 
Jumalan sanansaattaja Merkurius hallitsee Kaksosten merkkiä ja 3-huonetta – kaikenlaista kommunikointia, liike-elämää, matkustamista, jne. Merkurius ehtii perääntyä vuoden aikana kolme kertaa noin kolme viikkoa kerrallaan. Nämä ajanjaksot kannattaa huomioida, koska pääset paljon helpommalla kommunikoinnissasi tai matkajärjestelyissä, jos voit tehdä esimerkiksi tärkeät sopimuksesi silloin, kun Merkurius etenee. Jos joudut allekirjoittamaan esimerkiksi kauppakirjan Merkuriuksen perääntymisen aikana, niin voi olla mahdollista, että siihen joudutaan palamaan myöhemmin uudelleen jonkun epäselvyyden vuoksi.


Merkuriuksen perääntymisen aikaan ihmiset ovat kääntyneet tavallista enemmän itseensä ja tarkkaavaisuus saattaa kadota juuri tärkeällä hetkellä. Tänä aikana ei kannata aloittaa uusia projekteja, vaan tulee keskittyä jo aloitettuihin asioihin. Kaikenlainen loppuunsaattaminen on järkevää ja tehokasta Merkuriuksen perääntyessä. Keskeneräinen siivous ja kaappien tyhjennys esimerkiksi ylisuurista tai liian pienistä vaatteista on antoisaa ja väitetäänkin, että tällöin kirpputorin pitäminen on tuottoisaa puuhaa. 

Virastoissa voit saada epäasiallista palvelua, laboratorioissa täytyy olla erittäin tarkkana, ettei asiakkaille lähde virheellisiä tietoja, kun Merkurius perääntyy. Matka-aikataulut eivät päde, matkatavarat eivät saavu perille ajallaan tai katoavat merkillisesti ja kaikenlaiset sählingit ovat mahdollisia. Hotellihuoneeseesi on saatettu buukata joku toinenkin matkalainen.

Viestintä takkuilee – tietokone ja printteri eivät suostu yhteistyöhön, sähköposti lähtee väärälle henkilölle, tekstiviestit samoten. Televisio ei välttämättä toimi, uutisten lukijalle voi tulla pieniä kömmähdyksiä ja TV:n ohjelma-aikataulu saattaa heittää häränpyllyä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun Merkurius perääntyy? Ole tavallista huolellisempi, tarkista useampaan kertaan sopimukset, jotka on pakko allekirjoittaa tänä aikana. Kun ostat jotain, tarkista kuitit, koska virheiden mahdollisuus kasvaa juuri tällöin. Kun maksat laskuja, tarkista, että maksat oikealle tilille ja summassa ei ole esimerkiksi pilkkuvirhettä. Varaa matkasi huolellisesti ja ota huomioon mahdolliset viivytykset esimerkiksi junien vaihdoissa – siis suunnittele aikataulu, jossa on riittävästi aikaa poikkeamien varalle.

Minulla on yksi elävä esimerkki kerrottavaksi useiden sattumusten joukosta. Olimme siskojeni kanssa pankin tiloissa ositustilaisuudessa, jossa jaoimme isältä ja äidiltä jäänyttä perintöä. Vaikka pankin lakimies oli tehnyt huolellista työtä ja muuttanut osituspapereita useampaan kertaan, niin silti niihin piti palata vielä puolen vuoden jälkeen, ja tilaisuuden aikana Merkurius perääntyi tähtitaivaalla.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments