Blogi‎ > ‎

Saturnus Skorpionissa

lähettänyt Jatta Jäänummi 2.11.2014 klo 23.23
Saturnuksen aika Skorpionin merkissä alkaa olla lopuillaan. Saturnus siirtyi tähtitaivaalla Skorpionin merkkiin lokakuussa 2012 ja viipyy tässä asemassa vähän yli kaksi vuotta aina joulukuun loppupuolelle 2014 asti. Vielä ensi kesänä Saturnus perääntyy Skorpionin merkin puolelle 16.6. – 18.9.2015 ajanjaksoksi. Koska Saturnuksen vaikutus on planeetoista laajin – koko merkin ajan, niin koko tämä Skorpioni-aika on ollut puhuttelevaa niille, jotka ovat siitä osallisia.

Saturnuksen tehtävänä on sisäisesti uudistaa heitä, jotka ovat Aurinko-merkiltään Skorpioneja, joku heidän muista henkilökohtaisista planeetoistaan on Skorpionin merkissä tai he ovat nousevia Skorpioneja. Tyypillistä on se, että vanhasta on luovuttava (kuoletettava), että uudelle syntyy (synnytettävä) tarvittava tila. Yksilö joutuu usein uimaan syvissä vesissä oivaltaakseen tämän elämän kiertokulun. 

Astrologisesta syntymäkartasta ja sen planeettasijainneista sekä ihmisen henkisen kehityksen asteesta riippuu se, miten luopuminen koskettaa omaa itseä. Kun uskaltaa luopua vanhasta, niin saa paljon ihanampaa sen tilalle. Tätä asiaa ei vain siinä päätösvaiheessa pysty useinkaan näkemään saati hyväksymään, että kaikki on kuitenkin itsen parhaaksi.

Ei liene sattumaa se, että Skorpioni-merkin pääasiallinen aika sijoittuu marraskuulle. Wikipedian mukaan: ”Suomen kielessä erilaisia kuolemaan liittyviä ilmiöitä on kutsuttu nimityksellä marras. Suomalaisten kansanuskomusten yhteydessä martaat ovat muun muassa kuolleiden sieluja, pian kuolevia ihmisiä tai kuoleman ennusmerkkejä, toisinaan myös menninkäisiä muistuttavia Manalan olentoja.”  Marraskuussa yleensä puut ovat jo varistaneet lehtensä ja ne ovat aloittaneet maatumisprosessin ennen roudan ja lumen tuloa. Lehtien on kuoltava, että puilla on mahdollisuus levätä ja talvehtia ennen seuraavana keväänä tapahtuvaa uusien lehtien muodostumista. Kun metsän puut saavat varisseiden lehtiensä ravinteet omaan käyttöönsä seuraavana keväänä, niin sitä voi verrata sieluun, joka voi hyödyntää päättyneen elämänsä kokemukset seuraavassa elämässään.

Jos tunnet Skorpionin energiat läheisesti, niin pysähdy ja anna aikaa itsellesi. Karsi elämästäsi kaikki se, jolla ei ole niin suurta merkitystä tähän hetkeen ja valitse vain ne asiat, jotka tuottavat sinulle iloa ja tyydytystä. Silloin voit kuunnella sisäistä ääntäsi ja ehkä poismenneet läheisesi voivat kuiskuttaa korvaasi uusia oivalluksia oman sielunpolkusi tueksi.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments