Blogi‎ > ‎

Symbolikielistä

lähettänyt Jatta Jäänummi 4.12.2014 klo 2.47   [ 4.12.2014 klo 11.45 päivitetty ]
Symboliikka on helpotusta tuova työkalu monella alalla. Symboli on "tiivistetty kuvaus" jostakin asiasta ja tämän alan asiantuntijat tietävät heti, mistä puhutaan, kun symboli mainitaan. Päivittäin telkkarista nähtävissä oleva symbolien käyttö, joka tulee ensimmäisenä mieleeni, ovat säätiedotukset ja niiden symboliikka. Onneksi kartalla olevat symbolit ovat niin yksinkertaisia, että myös tavallinen maallikko pystyy ne lyhyessä ajassa omaksumaan.

Sitten tulevat henkiset symbolikielet, joiden perusteet ovat opittavissa olevia asioita, kuten astrologia, numerologia, värit, enkeli-, Tarot- ja muut vastaavat kortit, vain muutamia mainitakseni. Mikä ihmeellisintä, nämä kaikki tukevat toisiaan, kun sen vain oivaltaa. Kun perustietoon lisätään tulkitsijan intuitiivisuus, niin saadaan hyvä tulkinta aikaiseksi. Esimerkiksi astrologit voivat keskustella keskenään pelkällä symbolikielellä, jos ei ole aikaa selvittää asiaa juurta jaksain. Kun minulle mainitaan sana Uranus, tiedän heti, mitä tuo sana pitää sisällään ilman, että se täytyy jostakin kirjasta tarkistaa.

Miten sitten näkymätön maailma voi meidän kanssa kommunikoida, jos meiltä puuttuu esimerkiksi kyky selvänäköön tai selväkuuloon? Minä havaitsen ja saan viestejä hengen tasolta mm. luonnon kautta – eläinten käyttäytymisten, lintujen viestien, pilvien muotojen, vuodenaikojen, kukkien, jne. avulla. Nämä luonnon antamat viestit ovat henkilökohtaisia ja niiden symboliikka on kerättävä itselle omakohtaisten kokemusten kautta.

Yksi elävä esimerkki elämästämme; olimme lähdössä mökiltä kaupunkiin viikonlopun jälkeen, kun puolisoni huomasi, ettei hän löydä silmälasejaan mistään. Nämä silmälasit olivat hänelle tärkeät, koska ne olivat joustosankaiset, Tiimarista kylläkin ostetut – siis rahallisesti ei minkään arvoiset. Lasit joustivat kasvojen muodon mukaan, eivätkä puristaneet. Hän oli katsellut uusia vastaavanlaisia laseja monesta eri liikkeestä, mutta ei ollut löytänyt niin hyviä mistään. Ensin järkeilimme, missä hän on niitä viimeksi käyttänyt, ja tarkistimme kaikki sellaiset paikat, joista silmälasit mahdollisesti voivat löytyä – tuloksetta. Puolisoni meni mökkiin takaisin, koska hän oli niin pettynyt lasiensa häviämiseen. Ymmärsin hänen suuttumuksensa. 

Yhtäkkiä välähti mieleeni, että pyydän henkimaailmalta apua ja rukoilin, että lasit löytyvät. Ei mennyt kovinkaan kauan aikaa, kun pikkulintu lensi mökkipihamme yli, kaarsi puutarhapöydän ylle ja kuului ”Tsirp” - samassa lintu oli poissa. Menin pöydän luo, katsoin tarkkaan pöydältä ja sen jälkeen pöydän ja penkin väliin. Siellähän ne silmälasit olivat vihreän nurmen päällä, vaikka olimme tarkastaneet juuri sen paikan monta kertaa aikaisemmin. Kiitin henkimaailmaa ja lintua viestin tuonnista ja menin kertomaan sisälle, että lasit löytyivät ja mistä sain apua. Sen jälkeen lähdimme tyytyväisinä kaupunkiin.

Unimaailma on yksi henkitason mahdollisuus saada meihin yhteys. Unisymboliikka on suurimmalta osin henkilökohtainen, mutta löytyy myös maailmanlaajuisia yleissymboleja, joita voi käyttää hyväkseen. Oman unisymboliikan keräämiseksi kannattaa pitää unipäiväkirjaa heti herättyään, jolloin unet muistaa parhaiten. Mitä kauemmin heräämisestä aikaa on kulunut, sitä hämärämmäksi uni käy.

Minulla on myös sellainen kokemus, että untaan voi alkaa ohjata eli tietoisesti esimerkiksi käsitellä pelkojaan tai muuta vastaavaa. Olen silittänyt unessani monia villieläimiä, kun tietoisesti annoin niiden tulla leveänä rintamana luokseni. Voitin myös korkean paikan pelon hyppäämällä jostain kivilinnan ylemmän kerroksen aukosta. Hypätessäni ennätin ajatella, että voin jarruttaa kämmenilläni vauhtia ja niin tapahtui. Lisäksi muistin puolisoni sanat, että polvia koukistamalla voi pehmentää alastuloa huomattavasti. Niinpä laskeuduin maahan sopivalla vauhdilla niiaten nätisti.

Jos haluat muistaa uniasi ja kerätä omat symbolisi, niin varaa yöpöydällesi kynä ja vihko. Aamulla herättyäsi ota ensimmäisenä kynä käteesi ja kirjoita vaikka ranskalaisin viivoin unipäiväkirjaan, millaista unta olet nähnyt. Päivää unesi ja seuraa tapahtumia, mikä tuleva tapahtuma elämässäsi vastaa untasi. Näin pikku hiljaa saat selville, millä tavalla hengen taso haluaa sinulle viestittää unessasi erinäisistä asioista. 

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments