Blogi‎ > ‎

Tarkkaile luonnon antamia viestejä

lähettänyt Jatta Jäänummi 11.9.2015 klo 2.08
Luonto on ihmeellinen kokonaisuus ja kaikki, mitä luonto haluaa meille viestittää, on meidän silmiemme edessä ja korviemme kuultavissa. Se vaatii meiltä vain herkistymistä esimerkiksi eläimien antamille viesteille. Jokaisella eläimellä voi olla oma symboliikkansa. 

Oletko koskaan miettinyt tai löytänyt yhtymäkohtaa sille, miksi esimerkiksi joku pihapiiriin kuulumaton lintu tulee omaan pihaasi tai miksi lintu käyttäytyy juuri siten kuin se sillä hetkellä käyttäytyy? Minulle linnut tuovat tosi hellävaraisesti viestejä siitä, mitä tuleman pitää. Sanoma voi olla suruviesti, iloviesti tai jotain muuta. Esimerkiksi nähdessäni punatulkun pihapuussa - välittömästi se tuo mieleeni ystäväni Outin, joka jo olemuksellaan saa minut iloiseksi.

Viime lauantai-iltana (5.9.15), kun laitoin mökillä puita saunan kiukaan pesään, talitiainen lensi luukusta ja asettui saunan seinälle ihmeissään katsomaan, minne hän on joutunut. Ovet aukaistiin ja odotettiin kaikessa rauhassa, että hän poistui seinältä vapauteen. Talitiainen oli vissiin laskeutunut/pudonnut kiukaan arinalle savuhormia pitkin ja oli jäänyt vangiksi, koska ei osannut tai ei mahtunut lentämään ylös samaa reittiä myöten ulkoilmaan. Minusta tapahtuma symboloi vapautta. Kuten tämä lintu pääsi vapauteen, niin minäkin voin vapautua jostakin sellaisesta, joka rajoittaa minun vapautta toimia omien siipieni turvin.

Entäs sitten perhoset, joihin minä olen kiinnittänyt erityistä huomiota tänä kesänä. Ne tulevat toistuvasti minun näköpiiriini, ihan lähelleni, etten voi olla niitä huomaamatta. Yksi perhonen käveli jopa sormelleni, kun laitoin sormeni hänen kulkureitilleen. Perhosen olemus on hauras, mutta myös todella kevyttä on sen lentäminen. Kunpa minäkin osaisin ottaa elämän niin keveästi, ilman huolta ja murhetta, kuin tämä hellyttävä perhonen osaa. Perhonen edustaa herkkyyttä havaita ympäristöä. Perhosilla on kauniit siivet, joissa on paljon erilaista symboliikkaa. Kun katsot tarkasti perhosen siipiä kuvioineen, niin saat sieltä varmasti merkityksellisen viestin siihen hetkeen oman symbolikielesi kautta.

Pupu voi edustaa arkuutta ja siitä vapautumista, kettu viekkautta, heikossa kunnossa olevan eläimen näkeminen taas omien voimavarojen vähyyttä. Orava vaurautta - onhan oravan nahkaa aikanaan käytetty vaihdon välineenä rahan asemesta. KOP-pankin logossa oli myös orava-symboli. Kun kohtaat luonnossa eläimen, mieti, millainen tämä kyseinen eläin on ja miten se käyttäytyy. Näin saat kerättyä itsellesi oivan eläinsymbolikielen. 

Henkimaailmassa olevat rakkaamme haluavat viestiä meille erilaisin keinoin ja yksi hyvä keino heille on käyttää luonnossa olevia eläimiä meidän huomion saamiseksi. Kun tuolla hengen tasolla ollaan myös erittäin taloudellisia käytettävän energian suhteen, niin mikä sen helpompaa kuin jo valmiin materian käyttäminen viestin perille saattamiseksi. Voit itsekin opetella herkistymään eläinmaailman tuomille viesteille pitämällä silmäsi auki ja korvasi höröllään.

Sydämellä ja lämmöllä,
Jatta
Comments